Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Māja

Lelde Lietaviete. Vai ar šīm kurpēm varēšu nostaigāt visu dienu?

© F64

«Nekas iedarbīgāks par labu miegu, pastaigām svaigā gaisā, sportu un ūdens uzņemšanu, šķiet, nav izdomāts. Kā veselīgāko paradumu noteikti rekomendētu katru rītu sākt ar ūdens glāzi, izstaipīšanos un tad skatu tieši sev acīs tuvākajā spogulī. Nopētīt, piemiegt ar aci un uzsmaidīt! Jā, sev pašam. Pamēģiniet nedēļu no vietas. Labākā pašmotivācijas programma!» iesaka TV raidījumu un pasākumu vadītāja Lelde Lietaviete.

Vaicāta, kas, pēc Leldes domām, veido sievišķību, viņa atbild: «Es šim apzīmējumam nevelku paralēles ar ārējo izskatu. Vienīgais ārējais faktors būtu kopta, tīra valoda. Jā, tā padara sievišķīgu. Bet galvenais, manuprāt, ir pārliecība par sevi, mīlot un pieņemot. Sevis atzīšana noteikti atver sievietes enerģētisko spēku un viedumu, un tieši tur arī paslēpusies sievišķība.»

Paraugsieviete

TV personība atzīst, ka viņas etalons ir mamma. Lelde stāsta: «Mamma vienmēr bijusi un joprojām ir gan paraugsieviete, gan iedvesma. Brīnišķīgākais ir tas, ka viņa nekad nav centusies pamācīt, kādai man jābūt. Viņa ir līdzās ar vislielāko mīlestību, atbalstu, bet ļauj iet savu ceļu. Silta sirds, atvērts prāts daudzveidīgajai pasaulei un mīlestība visā, ko dari, - tāda ir mamma, un tādai gribas būt arī man. Nesen vēl bija situācija, kad nepareizas dokumentācijas dēļ nācās palikt Maskavā uz piecām dienām bez jebkādām mantām. Saņēmu no mammas zvanu ar tekstu: «Mēs ar tēti jūgsim pelēcīti un brauksim tev pakaļ!» Ja vajadzētu, arī atbrauktu, nav šaubu. Tādu gādīgumu pret citiem viņa ieaudzinājusi arī manī.»

Kvalitāte, ne kvantitāte

Savu stilu Lelde raksturo kā impulsīvu, taču situācijai un etiķetei atbilstošu. «Šķiet, ka šobrīd atmosfēra televīzijā ir kļuvusi demokrātiskāka un brīvāka. Vismaz es neizjūtu spiedienu no vadības par to, kā man būtu jāizskatās, tāpēc atļaujos spēlēties. Garderobē aizvien vairāk izvēlos latviešu dizaineru darinātas lietas, kas, manuprāt, piešķir tēlam oriģinalitāti. Lielveikalus sāku apmeklēt retāk. Labāk iekrāju naudiņu un nopērku vienu lietu, nevis uz atlaidēm vairākas. Pēdējo divu gadu laikā skapis kļuvis tukšāks, bet tā saturs - kvalitatīvāks.»

Sava stila izkopšana Leldei nebija ne dienas, ne divu jautājums. Viņa stāsta, ka tā bija lēna, bet centieniem pilna sevis pieņemšana. «Manuprāt, tas, kā tu izskaties, iet roku rokā ar to, kā tu jūties. Šīs lietas nav atdalāmas. Māksla ir spējā iznest, nevis apģērba gabalā. Pie tā arī visvairāk jāstrādā.»

Gatavojoties iziešanai, ir pāris lietas, kam raidījumu vadītāja pievērš īpašu vērību. Svarīgākā no tām - ērti apavi. «Vienmēr sev godīgi uzdodu jautājumu - vai ar šīm kurpēm varēšu nostaigāt visu dienu? Lūpu spīdumu, pūderi dienas laikā var pielabot, matus no jauna izķemmēt, taču ar kurpēm būs jāsadzīvo līdz darba dienas beigām.»

Trīs krāsu likums

«Malta kafija, kokosriekstu un tējas koka eļļa - tie ir trīs mani iecienītākie produkti, ar kuriem veicu sava ķermeņa ikdienas aprūpi,» saka Lelde. «Taisīt kafijas skrubīšus man jau bērnībā iemācīja omīte Austra - mazgājoties lauku pirtiņā, vienmēr nosmērēja visus mazbērnus mellus. Joprojām regulāri veicu šo procedūru. Bez tās, protams, ikdienas ķermeņa un sejas mitrināšana, retāku reizi kāda sejas masāža, kā arī sezonāli - kosmetologa apmeklēšana.»

Savukārt profesionālās jomas ietvaros no sadarbības ar stilistiem Lelde iemācījusies trīs krāsu likumu: «Proti, nekad savā tēlā neiekļaut vairāk nekā trīs krāsu kombināciju. Ja pie tā turas, tad nevarot nošaut greizi. Kā arī to, ka mūsdienās ir tik kvalitatīva un daudzveidīga bižutērija, ka nav jāiztērē milzum daudz līdzekļu dārgās rotās. Vienu kleitu variējot ar dažādiem aksesuāriem, iespējams katrreiz iegūt citu tēlu.»

Lelde atzīst, kopš sākšanas darboties televīzijā, vairāk piedomā pie sava ārējā tēla un reprezentēšanas. Darba izvēle ietekmē viņas paradumus, taču nediktē tos. Viņa paskaidro: «Joprojām ģērbjos intuitīvi pēc savas iekšējās sajūtas, nevis pēc kāda stilista ierādītiem kritērijiem.»

Pasākumu vadītāja teic, ka lielu uzmanību pievērš aromātam. «It visā - apģērbam, gultasveļai, telpai, ēdienam. Nezinu, vai teorija par to, ka, ja viena maņa pasliktinās, tad otra saasinās, tiešām ir pierādīta, bet, kad desmit gadus atpakaļ nācās sākt nēsāt stipras brilles, smaržu sāku izjust daudz niansētāk. Vieni no mīļākajiem aromātiem ir svaigi pļauts zāliens, lavanda, piparmētra un sandalkoks. Nav viena iecienītākā parfīma, to nosaka garastāvoklis. Šobrīd esmu iesmaržojusies ar Versace Crystal Noir, bet rīt izvēle būs cita.»

PRODUKTI, KURUS REKOMENDĒ LELDE:

Bodyography Lip Duo lūpu cukura skrubis un balzams, divi vienā. Man patīk, ka tā sastāvā nav nekādu parabēnu un dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļu. Tā kā man ir problēma ar sausām lūpām, tad šis tiešām ir īsts brīnumlīdzeklis. Rezultātu jutu jau pēc pirmajām lietošanas reizēm

ESPA Optimal Skin ProSerum. Seruma sastāvā ir dažādi augu ekstrakti un kopjošas eļļas. Āda pēc tā jūtas tiešām palutināta. Tā kā viens no maniem kritērijiem ir arī aromāts, tad šis noteikti izturējis visu kritiku

Bodyography Gel eye liner duo. Katrai sievietei noteikti ir savs iecienītākais kosmētikas produkts. Man tas ir acu laineris. Smalkā, melnā līnija izceļ acu formu un padara skatienu izteiksmīgāku. Šīs firmas piedāvātais variants ir mans iecienītākais, jo komplektā nāk gan melna, gan brūna krāsa. Varu to izmantot gan uzacu kontūrai, gan acu līnijai

Sante Happy Blossom. Esmu sākusi izmēģināt dažādus bioloģiskos produktus, un šis ķermeņa losjons ir iekritis sirdī. Tam ir ļoti viegla, patīkama konsistence, un āda pēc tā vienmēr ir maiga un zīdaina

Manuprāt, tas, kā tu izskaties, iet roku rokā ar to, kā tu jūties. Šīs lietas nav atdalāmas. Māksla ir spējā iznest, nevis apģērba gabalā. Pie tā arī visvairāk jāstrādā.

Yves Saint Laurent Touche Eclat. Šis izgaismojošais korektors bieži ir mani izglābis. Diemžēl ne vienmēr sanāk izgulēties tik daudz, cik vēlētos, un sagurušas acis kadrā neizskatās labi, tāpēc pa rokai vienmēr turu šo efektīvo zīmulīti