MODE: Tērpies samtā un mirdzi zeltā

© Publicitātes foto

Kad māja izdekorēta un svētku kartītes saviem mīļajiem sarakstītas, uz mirkli jāapstājas, lai padomātu par sevi. Gatavojoties uzņemt viesus vai pašai doties uz svinībām, Māja palīdz ieskatīties svētku modes aktualitātēs.

Par modes tendencēm stāsta vizuālā tēla stiliste Zane MELNACE, www.zanemelnace.lv

KOPTĒLS...

kas pasaka vairāk nekā vārdi.

Lai gan nereti svētkos gribas izrotāties līdz ar Ziemassvētku eglīti, jāatminas, ka šajos svētkos modē ir minimālisms, kas papildināts ar spilgtiem akcentiem. Zane novērojusi, ka Latvijā aktuāli tērpā savienot tautisko ar moderno, un tas ir gaumīgi.

GRIMS...

kas žilbina.

Aktuāls ir tā saucamais nude grims, kurā akcentētas dabīgas un izteiksmīgas uzacis, bet acis ierāmētas ar laineri. Lūpām jāizvēlas asinssarkanā vai pasteļtoņu nokrāsa.

MATI...

vēja izjauktie.

Svētkiem ieteicams veidot gaisīgas frizūras, ar vieglām lokām, vītnēm vai bizēm, kas ir brīvas un rada nepieradinātu, pat mazliet nevīžīgu izskatu. Frizūra jāpapildina ar spalvām, ziediem, ādas vai samta aksesuāriem. Stilīgi izskatīsies zirgastes – mati cieši saņemti un kārtīgi sasukāti, bet pati aste uzkasīta kupla.

NAGI...

kā individualitātes kompass.

Nagi jākrāso pasteļtoņos vai spilgtās un izteiktās krāsās, kas paspilgtinātas ar mežģīnēm vai mākslīgi radītu samta efektu, vai izlieto zeltu. Jauna tendence ir adījums, ko var izvēlēties gan svētkos, gan arī ikdienā.

Apģērbs...

uz kuru atskatās.

Ballīšu sezonu raksturo stilizētas korsetes, naktskrekli (modeļi vai to elementi), caurspīdīgums un mežģīnes. Aktuāla ir apakšveļas tendence, bet tai jābūt tikai kā odziņai pie mierīga un pieklusināta tērpa.

Pareizajai krāsu toņu gammai ir brīnišķīga īpašība – tā spēj ikdienu padarīt košāku un brīnumaināku. Maigie un sievišķīgie toņi paceļ citā dimensijā. Aktuālie toņi apģērbos un nagos ir: maigi rozā, sēņu, sūnu un meža zaļš, ledus un jūras zils, sniega balts, kvēlojošu ogļu sarkans, burgundija, marsala. Savukārt zelts būs aktuāls detaļās – kā akcents tērpā, galvas rotās vai aksesuāru izvēlē.

Domājot par auduma izvēli, der zināt, ka samts 2015./2016. gada sezonā piedzīvo slavas uznācienu. Karaliskais audums, kas modē dominēja pagājušā gadsimta 80. gados, atgriežas ar jaunu dzirksteli. Garderobi var papildināt ar samta detaļām vai izvēlēties elegantas kleitas, bet, lai apģērbu padarītu vēl iespaidīgāku, jāizvēlas tērpi ar izšuvumiem un mežģīņu aplikācijām.

Šajā sezonā grezno samtu var iekļaut ikdienas apģērbā. Nekļūdīga izvēle būs samta žakete. Bet, ja ir vēlme tērpties pamanāmāk, topā ir šī auduma kombinezoni. Ieteikums – izvēloties eleganto audumu, nevajadzētu likt kopā divu faktūru samtus.

Ja par savu svētku tērpa audumu izvēlies samtu, ņem vērā, ka tādā gadījumā apģērbu nevajag papildināt ar efektīgiem aksesuāriem. Audums ir gana grezns, lai pietiktu vien ar smalku ķēdīti vai nelielu rokassprādzi.

AKSESUĀRI...

lai mirdzi līdz ar svētku zvaigzni.

Rokassomiņas ir viens no nepieciešamākajiem aksesuāriem, kurā glabāt telefonu un pūdernīcu. Tāpat kā apģērbs, arī tās jāmeklē no samta auduma. Ja samts nav iecienītākais materiāls, var meklēt somiņas dažādās formās vai ar bārkstīm, izšuvumiem, akmeņiem, ziediem, metāla piederumiem.

Savukārt rotaslietās nemainīgi aktuāls ir zelts un dārgakmeņi.

APAVI...

kuros dejot visu nakti.

Apavu modē pārsteigumu nav – topā vienmēr aktuālās laiviņas. Šogad modeļu vidū dominē ar garenu purngalu, taču ne smailu. Jāpierauga, lai kurpju materiāls būtu vienāds ar papēža, tāpēc, ja izvēlies apavus ar mākslīgajiem akmeņiem, pieraugi, lai arī papēdis tajos mirdzētu.

Pagājis laiks, kad apavi jāsaskaņo ar somiņu. Aktuālāk būs, ja apavu toni piemērosi lūpu krāsai.



Svarīgākais