CIEMOS: Mājvieta trijos stāvos

Kamīns dzīvojamā istabā izbūvēts no jauna, taču šeit bijis arī pirms tam. «Tas apzināti tika veidots senatnīgs. Ikdienā mēs to nekurinām, jo telpa ātri sakarst. Ik pa laikam ielieku tajā sveces un iededzinām tās.» Lai dzīvojamo istabu pagraba zonā padarītu gaišāku, izvēlētas gan baltas sienas, gan baltas mēbeles. Inga neslēpj, ka pagraba zonā iekārtotās dzīvojamās istabas mīnuss ir nepietiekams apgaismojums un mazie logi. Izvelkamais galds, kam pieskaņoti krāsaini krēsli, jau pāris gadus esot pagaidu variants, jo grūti esot atrast baltu, ar apaļu formu © F64

Rīdziniece Inga Kalniņa ar vīru Māri, divus gadus veco meitiņu Grētu Teodoru un gandrīz sešus gadus veco franču buldogu Robiju Noelu Ferero par savu mājvietu pirms sešiem gadiem izvēlējušies plašu dzīvokli, kas izvietots trīs stāvos un jau sen ir ģimenes īpašumā.

Trešais stāvs ar zemajiem griestiem netiek izmantots un ģimenei galvenokārt kalpo dažādu mantu uzglabāšanai, bet pagrabstāvā iekārtota virtuve, dzīvojamā istaba un vannas istaba. «Dzīvoklis pirms tam netika izmantots, bija pilns ar būvgružiem, pamazām tika no tiem atbrīvots un pēc tam remontēts,» stāsta Inga Kalniņa.

Iekārtojot mājokli, jaunajai ģimenei bijis svarīgi, lai mājas vide ir brīva, tajā nav daudz mēbeļu un lietu, sienām ir vienkāršs, balts krāsojums, ko viegli nomainīt pret citu. «Ja sienas ir baltas, tad interjeru var papildināt ar jauniem aksesuāriem, piemēram, spilveniem vai gleznām.» Taujājot par savu sapņu māju, priekšroku šobrīd dotu dzīvoklim, taču ne Ingu, ne Māri nesaistot jauno dzīvojamo māju projekti. «Abiem ar vīru mūsu sapņu mājai būtu ļoti augsti griesti, vecs parkets un lieli logi, līdz grīdai. Mums patiktu dzīvot klasiskā Parīzes dzīvoklī, kam ir divviru durvis,» teic Inga. Viņa novērtējusi, ka dzīvošanai vecā ēkā ir savas priekšrocības, viena no tām – laba skaņas izolācija.



Svarīgākais