Putras reabilitācija

„Jā, man padodas gatavot ēst, arī patīk to darīt, turklāt ar saviem ēdieniem izdodas iepriecināt vīru,” nosmej literārā redaktore Dzintra Auziņa, Latvijas Universitātes rektora Mārča Auziņa dzīvesbiedre.

„Mans pēdējā laika atklājums ir grūbu biezputra. Bērnībā to biju ēdusi, bet vēlāk vairs ne. Grūbu biezputra piedzīvoja reabilitāciju manā virtuvē pēc tam, kad kādā pasākumā dabūju nobaudīt šo putru kopā ar asinsdesām Laura Aleksejeva izpildījumā. Tas bija tik neizsakāmi garšīgi, turklāt parāva arī tīkamas bērnības atmiņas, ka steidzos uz ekoveikalu pēc grūbām,” stāsta Dzintra. „Šī biezputra ir sātīga, veselīga un arī lēta. Grūbas es sāku vārīt ūdenī, bet pēc tam pievienoju pienu vai saldo krējumu. Man garšo, ka grūbas ir mīkstas, ar lipeklīti, tāpēc vāru vismaz 25 minūtes.

Biezputru pasniedzu ar ceptām cauraugušas kūpinātas cūkgaļas šķēlēm vai sēņu (gaileņu vai šampinjonu) mērci (izmantoju saldo krējumu), kas ir ārkārtīgi gards salikums.”

Dzintra nosmej - kad kāds ēdiens iegaršojas, tas pārvēršas par seriālu, kuru gribas redzēt teju vai katru vakaru. Viņas ģimenē, piemēram, esot iecienīti salāti, kuru pagatavošanai nepieciešami rukolas salāti, svaigs kazas siers eļļā ar ķiplociņiem Sniega bumbas, ķirštomāti, pirmā spieduma olīveļļa, saldais etiķis, sāls un pipari. „Ciemojoties Izraēlā, tiku pie ļoti vienkāršu, bet garšīgu salātu receptes. Avokado un vārītas olas sagriež lielos gabalos, pievieno ķiplokus un piparus pēc garšas, aidara ar majonēzi.”

Svarīgākais