TEHNOLOĢIJAS: Pats sev dīdžejs

© Publicitātes foto

Mūzikas telefona aplikāciju piedāvājuma klāsts ir viens no plašākajiem un daudzveidīgākajiem. Bet, kā saka radio dīdžejs Toms Grēviņš, ir specifisks žanrs, jo tās maz veido universālām darbībām. Māja apkopoja dažas no interesantākajām un noderīgākajām telefona aplikācijām, kuras noderēs ikvienam mūzikas entuziastam.

SHAZAM ir viena no populārākajām mūzikas meklēšanas aplikācijām. Kafejnīcā vai lielveikalā dzirdi dziesmu, kurai nezini ne izpildītāju, ne nosaukumu? Nospied zilo Shazam pogu, un aplikācija pāris sekunžu laikā to atradīs tavā vietā, turpat piedāvājot dziesmas informāciju, iegūšanas iespējas un dziesmu vārdus. Liels pluss ir aplikācijas spēja saglabāt meklēto arī gadījumā, ja telefonā nav interneta. Vietne saglabā datus, un atrast tos vari līdz ar piekļuvi internetam.

• Iesaka Toms Grēviņš!

SoundCloud ir populāra vietne profesionālu un amatieru mūziķu un mūzikas grupu vidū visā pasaulē. Aplikācijā vari sekot saviem iemīļotajiem izpildītājiem, klausīties un komentēt viņu jaunākos veikumus, kā arī izvietot pats savus ierakstus un dziesmas. Ir iespēja dalīties ar mūziku sociālajos tīklos.

Musixmatch ir plašākais un pilnīgākais mūzikas vārdu katalogs pasaulē, kurā atrodami vārdi arī atsevišķām latviešu dziesmām (ja to nav tavai iemīļotajai dziesmai, autorizējoties vari pievienot pats). Aplikācija sinhronizē ar tavu mūzikas bibliotēku, tāpēc, pat klausoties savā mūzikas atskaņotājā mūziku, atsevišķi neatverot MusixMatch vietni, tā piedāvās sekot dziesmu vārdiem un sarīkot mazo karaoke sadziedāšanos. Vēl – līdzīgī kā Shazam, arī MusixMatch ir iespēja atpazīt apkārt skanošo mūziku ar vienu klikšķi.

SPOTIFY ir mūzikas platforma, kuru nevar nepieminēt, runājot par mūziku, jo pašlaik ir lielākā mūzikas bibliotēka. Mobilajā aplikācijā iespējams klausīties vienu singlu vai visu albumu no iemīļotā mākslinieka vai grupas, izveidot savus personalizētos dziesmu sarakstus, kā arī ielādēt dziesmas brīžiem, kad nav pieejams internets (pēdējais gan iespējams tikai maksas versijā). Klausoties jau Spotify komandas sagatavotus atskaņošanas sarakstus, iespējams atzīmēt, kuras dziesmas tev patīk, tādējādi ļaujot vietnei atlasīt tev tīkamākās dziesmas. Balstoties uz tavu dziesmu izlasi, Spotify piedāvā klausīties radio, kurā atskan tikai dziesmas, kas, pēc viņu domām, tev patiks, balstoties uz taviem mūzikas paradumiem.

• Iesaka Toms Grēviņš!

DJRUN patiks aktīviem cilvēkiem, jo aplikācija analizē tavu skriešanas (un citu aktivitāšu) ātrumu un pielāgo atbilstoša ritma mūziku no tavas bibliotēkas. Aplikācijā pieejami vairāki režīmi, kuri atbilstoši dažādas intensitātes treniņiem un sporta veidiem.

TUNEIN aplikācija ļauj piekļūt vairāk nekā 100 000 radio-stacijām visā pasaulē. Piedāvājumā ir arī vietējais radio, bet var radio izvēlēties pēc žanra, atrašanās vietas un valodas. Var atrast arī kādu pašreiz skanošu dziesmu un paspēt to paklausīties. Ja vēlies izveidot savu favorītu sarakstu, jāizveido savs profils. Uzstādījumos radio vari uzstādīt kā savu modinātāju un iemidzinātāju – izvēlies tikai, pēc cik ilga laika gribi, lai radio pārstātu skanēt. Ir padomāts arī par autobraucējiem – Car mode jeb autobraukšanas režīmā vadības pogas kļūst krietni lielākas.

• Iesaka Toms Grēviņš!

ITAG ir tiem, kam patīk kārtība. Aplikācija piemeklē tavā bibliotēkā esošajām dziesmām trūkstošos vāciņus un piedāvā aizpildīt pamata informāciju (albuma nosaukums, gads, žanrs utt.).

DJ Studio 5 ir mūzikas veidošanas aplikācija, kas ļauj miksēt, remiksēt, ierakstīt utt., izmantojot divus virtuālus miksēšanas diskus. Ierakstīto mūziku vari saglabāt un publicēt SoundCloud vai Facebook.

MP3 CUTTER AND RINGTONE MAKER ir palīgs, kad iepaticies dziesmas piedziedājums un ir vēlme konkrēto dziesmas daļu uzlikt kā zvana melodiju. Aplikācija piedāvā iespēju izgriezt izvēlēto daļu no ieraksta un saglabāt mp3 formātā.



Svarīgākais