GRĒVIŅŠ IESAKA: Svaigākais latviešu mūzikā

© F64

«Mūzikas industrija Latvijā ir ļoti maza un ir tik sadrumstalota kā jebkad. To gan nosaka laiks, kādā dzīvojam, – ikviens var būt pats sev menedžeris un izdevējs. Joprojām uzskatu, ka jauno mūziķu varētu būt vairāk un viņu izpausmes dažādākas un līdz ar to interesantākas, taču nav arī tā, ka ikdienā nebūtu ko rādīt pa TV vai spēlēt radio ēterā,» saka radio dīdžejs Toms Grēviņš.

Viņš ir arī Lattelecom kanāla 360TV viens no domnīcas raidījumu ciklu vadītājiem. Viņa vadītajā raidījumā runāts par tēmu, ko Toms pārzina vislabāk, – mūziku, un jauno pārraidi eksperts raksturo kā «profesionāļu diskusiju par dažādiem procesiem, kas pašlaik notiek mūzikas industrijā pasaulē un Latvijā». «Tas darbojas ne tikai kā savējo tusiņš, kurā papļāpāt par pašiem vien saprotamām tēmām, bet arī paskaidrojam skatītājiem dažādus terminus vai notikumus, kas citkārt tiek uztverti par pašsaprotamiem. 360TV ir diskusija, kas līdz šim publiski nav notikusi,» viņš paskaidro.

Māja uzrunāja Tomu, lai noskaidrotu aktualitātes mūzikas industrijā Latvijā un pasaulē un apjaustu, kam pašlaik vērts pievērst uzmanību, lai papildinātu savu mūzikas krātuvi.

AMINATA. Svaigākajā pašmāju mūzikā īpaši izceltu jauno Aminatas singlu Bridges, kas ir lielisks urban deju hits un lielisks turpinājums dziedātājas panākumiem Eirovīzijā.

ALISE JOSTE. Dziesminieces Alises Jostes jaunais albums Hardships Are Ships noteikti būs ieraksts, ar ko varēsim lepoties.

CHRIS NOAH. Valda Indrišonoka dēls Krists nupat laidis klajā savu debijas singlu un maskējas ar pseidonīmu Chris Noah – dziesma Had It All ir ļoti laba popdziesma.

THE 1975, kas 2014. gadā viesojās Positivus festivālā, laiduši klajā pirmo singlu no nākamā gada februārī gaidāmā jaunā albuma – Love Me ir lielisks 80. gadu progresīvā poproka iedvesmots hits. 

AUGŠA. Pagājušajā nedēļā dzirdēju jaunus Jelgavas reperus Augša – viņu pirmajam singlam Paliekam pie sava ir patīkams oldschool skanējums un pulsējoša dzeja.

RAURY. ASV hiphopā ir parādījies jauns žanru robežu lauzējs Raury, kura repu pavada ģitārmūzika, – viņa debijas albums All We Need šobrīd ir biežs viesis manās mājās un, manuprāt, ir kaut kas pavisam jauns.

OZOLS. Interesanta šķiet repera Ozola pēkšņā atgriešanās apritē. Ja būs kāds žanrs, kas mūs tuvākajos gados pārsteigs, tad domāju, tas būs tieši hiphops.

BEACH HOUSE. Baltimoras Beach House nupat izdevuši pat divus jaunus albumus – Depression Cherry un Thank You Lucky Stars –, un tie abi ir lieliski.

RĪGAS MODES. Ar lielu interesi nākamā gada sākumā noklausīšos grupas Rīgas Modes debijas albumu – sen mums nav bijis tāds tautas roks, kādu spēlē šie jaunieši.



Svarīgākais