INTERESANTI: Modernas ierīces četrkājainiem draugiem

© Publicitātes foto

Preces četrkājainiem draugiem.

Pusdienas vienmēr laikā. Ja netiekat mājās uz mīluļa barošanas laiku un nav neviena, kam uzticēt šo darbiņu, noderēs automātiskā barotava, ko iespējams vadīt attālināti ar viedtelefona starpniecību. Ēdienreizes iespējams arī ieprogrammēt uz noteiktu laiku. Viedais barotājs, kā to nosaukuši izgudrotāji, aprēķinās, cik daudz barības katrā ēdienreizē nepieciešams mājdzīvniekam atkarībā no viņa vecuma, svara un aktivitātes līmeņa.

Cena: 349 ASV dolāri, nopērkama Amazon.com

Suņu SPA. Suņu mazgāšana nereti beidzas ar apšļakstītām vannas istabas sienām un ūdensplūdiem. Speciālās suņu dušas izgatavotāji apgalvo, ka suņu mazgāšana tajā atbrīvos no šīm raizēm. Turklāt iespējams regulēt dažādus dušas straumes stiprumus. Dušu var paņemt līdzi, piemēram, dodoties atvaļinājumā uz lauku mājām.

Cena: 1250 ASV dolāri, lai iegādātos, jāpiesakās rindā

Pļāpātava mājas mīluļiem. Kamēr jūs atrodaties darbā, mājas mīluļi lielākoties skumst vieni mājas. Arī atvaļinājuma laikā ne vienmēr viņus var ņem līdzi, tāpēc rūpes jāuzņemas vai nu tuviniekiem un draugiem, vai profesionāliem dzīvnieku pieskatītājiem. Taču suns, kaķis vai cits mājdzīvnieks, neskatoties uz izcilu aprūpi, vienmēr ilgojas pēc saviem saimniekiem. PetChatz piedāvā iespēju saimniekiem un mājdzīvniekiem redzēt un dzirdēt vienam otru, neatrodoties kopā. Tiesa, pirms tam gan mājas mīlulis būs jāapmāca, kā tai pievērst uzmanību un atsaukties.

Ierīces cena: 349 ASV dolāri, nopērkama www.petchatz.com

Sunim pa pēdām. Parasti suņi seko saviem saimniekiem, taču ir reizes, kad četrkājaino īpašniekiem nākas meklēt savus pazudušos lolojumus. Tādos gadījumos palīdz GSP sistēma, kas ziņo saimniekiem par mājdzīvnieka pārvietošanos. Ir modeļi, kas piedāvā iespēju iezīmēt virtuālu telpu, kurā suns drīkst uzturēties. Sunim pārkāpjot nospraustās robežas, saimnieks saņem īsziņu mobilajā telefonā.

Cena: 60–650 eiro, pieejama Latvijas internetveikalos

Spīdošas kakla siksnas. Pārvietojoties diennakts tumšajā laikā, atstarotāji ir nepieciešami ne tikai cilvēkiem, bet arī viņu četrkājainajiem draugiem. Efektīvāks veids, kā padarīt suni redzamu, ir kakla siksnas, kas ir aprīkotas ar LED apgaismojumu. Kakla siksnas ir ūdensizturīgas, un tajās ir iebūvētas litija baterijas. Saimnieks var noregulēt gaismu tā, lai tā deg nepārtraukti vai mirgo. Kakla siksnas pieejamas dažādās krāsās un izmēros.

Cena: 7–13 eiro, pieejamas Latvijas internetveikalos

Neredzamā sēta. Lai suns neskraidītu pa apkārtni, nerakņātos puķu dobēs un neaplaistītu kokus un krūmus, ir radītas radiosētas. To izvēle ir loti liela, un tāpēc katrs var atrast piemērotāko savam sunim – atkarībā no tā lieluma un aktivitātes. Speciālas sētas ir izgatavotas maziem suņiem un kaķiem. Tiek arī piedāvātas pārvietojamas radiosētas, kuras var izmantot izbraukumos dabā, vasarnīcā vai lauku īpašumā.

Cena: 170–550 eiro, pieejama Latvijas internetveikalos