Pavasaris nesīs labākas lietas

Dziedniecei, gaišreģei Maijai Kalniņai šogad daudzi cilvēki uzdod jautājumu, vai būs darbs. Tas interesē arī tādus, kuri ieņem augstus amatus un kuriem nevajadzētu šaubīties par darbu.

"Citus uztrauc, vai būs sagaidāms algas pielikums. Vieni nobažījušies, vai dzīvei nebūs krituma, bet citi domā par to, vai tā ies uz augšu," saka Maija Kalniņa. Vienmēr aktuālas ir arī dažādas veselības problēmas.

Viņa neslēpj, ka cilvēki jūtas diezgan nomākti. Reti kurš pie dziednieces atnāk priecīgs un laimīgs. "Esmu teikusi, ka pavasarī, kad dabā viss modīsies, lēnām viss ies uz augšu. Vienmēr vieglāk ir nokrist no kalna nekā uzkāpt augšā. Taču pavasarī nav ieteicams strauji uzsākt biznesu, ja arī ir savs kapitāls, bet to darīt pakāpeniski. Nevajag ņemt kredītus, jo tāda kāpuma, kāds bija raženajos gados, nebūs," prognozē M. Kalniņa. Viņa uzskata, ka nav lietderīgi organizēt un piedalīties protesta akcijās, jo tādā veidā cilvēks bojā tikai sevi un sagrauj savu veselību. Badojoties, tinoties kažokos un maz kustoties, neko nevar panākt. Tas nav pareizi, ka notiek šādi ekstremāli gadījumi. To var darīt veseli, fiziski spēcīgi cilvēki, kuriem nav jāuztraucas, vai tādā brīdī izturēs sirds. "Domāju, ka valdībā ir arī daudz labu cilvēku, taču viņus notušē, noliek pie vietas un viņi klusē. Viņi neko nevar izdarīt. Ir arī tāds teiciens: vilku barā dzīvosi, pats par vilku paliksi."

M. Kalniņa aizstāv latviešus, kas izmisumā dodas projām no Latvijas. "Es neesmu patriote. Lai viņi brauc projām uz turieni, kur ir labāk. Tā ir katra izvēle. Pagaidām šeit nav perspektīvas." Cilvēki zina, cik svarīgi ir pareizi domāt – gaiši un labi. "Bībelē teikts: ja sit pa vienu vaigu, tad pagriez otru. Mūsu laikos jau var arī nosist," salīdzina dziedniece. Viņa bilst, ka cilvēks sevi var sakārtot, iemācoties arī pareizi elpot. Ne tikai vasarā, bet arī ziemā var doties pastaigāties pa mežu un smelties spēku no kokiem. "Ja cilvēks labi jūtas, viņš var doties uz baznīcu. Citiem ir grūti ieiet baznīcā, jo varbūt nepatīk mācītāja rīcība un līdz ar to baznīca, varbūt tāpēc uzskata, ka baznīcā nav Dieva. Parasti šādos gadījumos cilvēkiem saku, ka baznīcā jāiet pašam ar sevi, nedomājot par apkārtējiem un ko tie dara." Viņa uzsver, ka senajās baznīcās ļoti labu enerģiju rada vecie kupoli. "Vecās baznīcas celtas tā, ka uguns ādere atrodas altāra un ieejas durvju priekšā. Ja cilvēks pareizi nostājas, tad tas palīdz sevi sakārtot."

Viņa atgādina, ka senie latvieši spēku smēlās no zemes līdz tam brīdim, kad parādījās kristietība, kuru savulaik valdībai bija izdevīgi ieviest. M. Kalniņa šodien mudina aizdomāties arī par latviešu tautasdziesmām un to, kāds tām spēks. "Ja dziesmās pirmajās divās rindās ir 16 zilbes, otrajās divās 16 zilbes, tad tās ir ļoti spēcīgas un palīdz arī ārstēšanā, ja tās skaita. Ne par velti tautasdziesmās iekavās ir burts i, lai iegūtu vajadzīgo zilbju skaitu." Ikdienā strādājot ar citiem cilvēkiem, no sliktas enerģijas var sevi pasargāt, ja pie apģērba tiek piesprausta spraužamā adata, somā līdzi var nēsāt šķērītes. Labi aizsargātāji ir kastaņi, tie palīdz, ja kļūst slikti sirdij. "Tos satraukuma brīdī var virpināt rokās un domāt labas domas. Lūgt var arī akmeņiem, tie var palīdzēt. Ja pastaigas laikā tiek atrasts akmens un tikai tad, ja cilvēks jūt, ka tas ir viņējais, to var likt kabatā un nest uz mājām." Dziedniece priecājas, ka šajos grūtajos laikos ģimenēs dzimst bērni un jaunie nereaģē uz nebūšanām kā tie, kuriem ir 40 gadu un raksturīga citāda domāšana. "Pozitīvi vajadzētu domāt visiem, kā to dara jaunās ģimenes un māmiņas. Jo cilvēkam sliktāk klājas, jo lielāks gaišums nāks pēc tam un viņš sapratīs, ko no grūtā brīža ir ieguvis," saka M. Kalniņa.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar dziednieci Maiju Kalniņu.

Svarīgākais