SKAISTUMA KODS: Mīlestība un laba kosmētika

Ilgus gadus Evija Martinsone nekrāsoja matus, jo viņu apmierināja pašas dabiskais matu tonis. Bet pēc kādas ļoti smagas pirmizrādes operdziedātāja pamodās, saprata, ka grib šajā ziņā ko mainīt, un devās pie Pēra Bogomazova. «Daudzus gadus mēs bijām vienkārši labi draugi, un tad viņš kļuva par manu frizieri. Es viņam teicu: «Pēr, es esmu gatava!» Un tā es kļuvu par blondīni. Viņš jau bija izdomājis, ko man vajag, un es ļāvos». © F64

«Sieviete ir skaista, ja viņa ir laimīga. Kas padara sievieti laimīgu? Mīlestība, mīlestība, mīlestība... Ja viņa mīl un viņu mīl. Tā ir pati galvenā sastāvdaļa, lai sieviete starotu un viņas acis mirdzētu,» sapratusi sievišķīgi šarmantā operdziedātāja Evija Martinsone (35).

«Ikviens cilvēks tiecas pēc mīlestības un laimes, protams. Jo tieši šīs iekšējās sajūtas ļauj justies un izskatīties labi. Tāpēc, ja kādam tas nesanāk dabiski, vajag apzināti pie tā strādāt – ik dienu pamanīt, cik zilas ir debesis, cik skaista ir lietus nopilināta loga rūts un cik burvīgi ir atvērt logu un pamosties cepumu kārbā – es dzīvoju līdzās Staburadzei, un, kad tur no krāsns tiek ņemti ārā cepumi, smaržo tik burvīgi! It kā sīkumi, bet tos pamanīt, sajust, izbaudīt un novērtēt – tas ir svarīgi. Tava iekšējā attieksme pašam pret sevi un pasauli tev apkārt.»

No dušas ārā negaidiet

Evija zina: lai labi izskatītos, ir vajadzīgs, pirmkārt, ļoti labs miegs. Viņai ideāli, ja tās ir desmit stundas. «Ja ir daudz darba un izgulēties nesanāk, tas, protams, uz sejas ir redzams, un tad nekas nepalīdz labāk kā maisiņos sasaldēta piparmētru tēja. Kārtīgi noberzēju seju ar cimdiņiem: karsts–auksts, karsts–auksts, karsts–auksts, tad marš! uz ledusskapi pēc ledus kubiņa un ar to vēlreiz noberzēju seju. Un tad tiešām acis ir plaši atvērtas!»

Otrkārt, ir jādzer daudz ūdens. Viņa dienas laikā parasti izdzer ne tikai pusotru vai divus, bet pat trīs litrus – pusotru litru rīta vai vakara mēģinājumā, plus vēl izrādes laikā. Un tad vēl pa dienu ir tēja, kafija, svaigi spiesta sula.

Treškārt, dienas mundrumam viņai nepieciešama ir kontrastduša. «Pēc horoskopa esmu Ūdensvīrs, kas mijas ar Zivi, tāpēc – no dušas mani ātri ārā negaidiet,» Evija pasmaida un atklāj, ka kontrastdušu viņa cenšas izbaudīt katru dienu. «Protams, ja vien kārtējo reizi neesmu aizgulējusies un kaut kur jau nekavēju,» viņa sirsnīgi nosmej un saka, ka enerģiju visai dienai sniedz arī glāze svaigi spiestas sulas. Ja ir laiks, viņa to pagatavo sev pati, ja nav – ieskrien Narvessen, kur svaigi spiestās sulas esot viņas īstais formāts.

Var arī zāģēt ķiršus

Lai arī Evija ir sapratusi, ka acu mirdzums galvenokārt atkarīgs no tā, kas notiek tevī pašā, pēc viņas domām, ir vajadzīgas arī piedevas – laba kosmētika un dažādi sevis lutināšanas rituāli.

Operdziedātāja atklāj, ka viņa ir kinestētiķis un viņai ļoti svarīga ir tauste, garša, smarža. Aptaustīt, izpētīt, sajust, izgaršot, izbaudīt. Tāpēc viņai ļoti patīk masāžas. «Man ir divi brīnišķīgi masieri – Deniss un Diāna –, kuri katrs strādā savā masāžas tehnikā. Es pieturos pie gadiem pārbaudītām vērtībām, un man patiešām ir liels prieks, ka tieši šos cilvēkus es savā dzīvē esmu satikusi. Nu jau man viņiem nekas pat nav jāpaskaidro, kas man vajadzīgs, – mēs saprotamies bez vārdiem.» Nu jau drīz viņa tā varēs teikt arī par savu manikīri Egitu, kura strādā Amelia Beauty un liek skaistus gela nagus. «Es visu laiku biju pret gela nagiem, man ļoti nepatika, nesapratu, kāpēc vispār uz nagiem kaut kas jāliek. Bet nu es pati esmu pierādījums tam, ka nekad nesaki nekad,» Evija secina un atklāj, ka tikai pērnvasar, savas kolēģes ierosināta, pirmoreiz uzlikusi gela nagus.

«Nesaprotu, ko es uz skatuves daru, ko ņemu, ko grābju, bet līdz šim man mūžīgi nagi bija aplauzti, aizlauzti, pat līdz asinīm. Tagad manas mokas ir beigušās! Ar gelu ir labi gan uz skatuves, gan ikdienā, gan lauku darbos – var ne tikai malku nest, bet arī ķiršus zāģēt! Jā, tas viss ir pārbaudīts, un tiešām izturība ir garantēta!» apgalvo operdziedātāja. Tieši tā – viņa nav tikai operas skatuves prīma, viņai pazīstami ir arī visi lauku darbi. Protams, Evija ir priecīga, ka tie nav jādara katru dienu, bet, aizbraucot uz laukiem Smārdē, viņa visus lauku darbus dara ar prieku un tāpat arī izbauda rezultātu.

Skotu duša imunitātei

Evijas jaunākais atklājums ir skotu duša jeb kontrastduša, ko viņai veica Skaistumkopšanas un medicīnas centrā Wellslim centrs. Tā ir fizikālās medicīnas ārstēšanas metode – ķermeņa ūdens dziedniecības procedūra, kuras laikā ķermenis tiek masēts ar divām liela spiediena ūdens strūklām: siltu vai pat karstu (+37 līdz +45 grādi) un vēsu vai aukstu ( +25 līdz +10 grādu); ūdens temperatūras maiņa vienas procedūras laikā notiek četras līdz sešas reizes. «To iesaka ādas tonusa uzlabošanai, imunitātes stiprināšanai, organisma norūdīšanai. Efekts ir lielisks, es to iesaku jebkuram!»

Taču galvenais, ko Evija iesaka: pirms ko uzsākt, sākumā aiziet pie laba speciālista, lai uzzinātu, kas jums vispār der un kas var drīzāk kaitēt. Viņa, piemēram, tikai nesen uzzinājusi, ka nedrīkst veikt vakuummasāžu. Arī sildošās procedūras Evijai neiesaka, tikai aukstās. «Vienkāršos skaistuma salonos neviens jau par jūsu veselību atbildību neuzņemas. Gribat veikt šo procedūru? Lūdzu! Bet, pakonsultējusies ar Wellslim centra vadītāju un ķermeņa estētikas speciālisti Lindu Bāliņu, sapratu, cik svarīgi ir noskaidrot un zināt sava ķermeņa īpatnības. Tas tiešām ir ļoti vērtīgi.»

EVIJA MARTINSONE IESAKA:

• pirms izvēlēties veikt kādas ķermeņa kopšanas procedūras vai pirms uzsākt kādu vājēšanas diētu, noteikti pakonsultēties pie profesionāļa. Jo ar nezināšanu, lai arī sev labu gribot, var nodarīt drīzāk ļaunu

• skotu dušu organisma norūdīšanai

• medus, kafijas un kanēļa masku sejai un dekoltē zonai – ādas attīrīšanai un asinsrites uzlabošanai

• vasarā, esot zemeņu dobē, – pusi zemenes vēderā, pusi uz sejas

• pamanīt, sajust, izbaudīt un novērtēt pasauli sev apkārt

Svarīgākais