Jebkura sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma kvalitātes īpašības nosaka ne vien izsmalcināts ēdiens, perfekta apkalpošana, bet arī mājīga un mīlīga vide. Ar to var lepoties pērn maijā Siguldā atvērtais restorāns Fazenda, kas īsā laikā paspējis iemantot apmeklētāju atzinību.
«Ar kompanjonu ieraudzījām sludinājumu, ka pārdod šo māju, kur pirms tam darbojās kafejnīca Raibais suns. Nolēmām to apdzīvot – atvērt trešo restorānu un izveidot tajā Fazendas stilu kā abos mūsu restorānos Fazenda Rīgā,» atklāj restorāna īpašnieks Artis Ulmanis. Pieredze Artim un otram restorāna īpašniekam Laurim Bukovskim šajā biznesā jau bija iegūta, tāpēc minētais restorāns tapis rekordīsā – mēneša laikā, lai gan pašiem sākumā šķitis, ka tā būs neiespējamā misija.
«Daudzi brīnījās, kā to var dabūt gatavu, taču mēs izmantojām iepriekš zināmus meistarus, ar kuriem bijām sadarbojušies, kas izgatavo mēbeles un lampas, tāpēc vajadzēja tikai veikt pasūtījumu.» A. Ulmanis norāda, ka restorānā centušies veidot mājīgu gaisotni, kurā savstarpēji mijiedarbojas Provansas, skandināvu un mīļi nodēvētais vecmāmiņas stils, kas jaušams vienā no Rīgas restorāniem Fazenda. «Pasaules virtuvi piedāvājam latviskā skatījumā ar produktiem no lauku sētām,» latviskuma iezīmes ieskicē Artis. Jaunie saimnieki nomainījuši visas koka durvis, kas telpas padarīja tumšākas, pret stikla. Labiekārtošanas procesā pie ieejas durvīm iebūvēta priekštelpa – vējturis, kas rada gaišumu un palīdz saglabāt siltumu. Vasarā atvērs terasi, un ārpusē pie restorāna bērni varēs baudīt savus priekus.