RECEPTE: Cāļa mādziņas ar apceptu bekonu

© Le­onīds Gusevs, Fēlikss Sitņikovs

Ideja gardām vakariņām!

SASTĀVDAĻAS

(četrām porcijām):

500 g cāļu mādziņu

150 g bekona

5–8 kartupeļi

400 g saldā krējuma

PAGATAVOŠANA: attīra cāļu mādziņas, liek vārīties sālsūdenī līdz mīkstas. Novāra kartupeļus, sagriež kubiņos, bekonu sagriež nelielos salmiņos. Visus sagatavotos pusfabrikātus liek pannā un pievieno saldo krējumu, sāIi, piparus pēc garšas. Visu sautē, līdz saldais krējums sabiezē. Pēc tam ievieto karstumizturīgā traukā un cepeškrāsnī 190 grādos cep apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais