RECEPTE: Ja­mai­kas mar­me­lā­de

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Marmelāde ar ruma piešprici.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1,5 kg apel­sī­nu

400 ml ūdens

300 ml ru­ma

300 ml Dan­suk­ker Mus­co­va­do cu­ku­ra

1 kg ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: apel­sī­nus rū­pī­gi no­maz­gā, sa­griež as­to­ņās lai­vi­ņās, kat­ru lai­vi­ņu – plā­nās šķē­lī­tēs. Liek kat­li­ņā, pār­lej ar ūde­ni, uz­liek vā­ku un uz lē­nas uguns vā­ra 15 mi­nū­šu. Pie­vie­no ru­mu, Mus­co­va­do cu­ku­ru, ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ru un mai­sot vā­ra vēl trīs mi­nū­tes. No­smeļ pu­tas. Kar­stu mar­me­lā­di pil­da sil­tās, tī­rās bur­kās un aiz­vā­ko. Uz­gla­bā vē­sā vie­tā.

Svarīgākais