CIEMOS: Šarms ar ķieģeļflīžu sienu

Linda Druvkalne atzīst, ka ķieģeļflīžu sienu plaknes neitrālajai telpai piešķir raksturu. «Lai tipisko Purvciema dzīvokli padarītu neparastāku un tajā uzburtu saimnieces raksturam un sajūtām atbilstošu atmosfēru, kas līdzinātos centra dzīvoklim ar augstajiem griestiem, telpai piešķirts šarms ar dekoratīvo ķieģeļflīžu sienu noformējumu.» © SIA Illustra arhīvs

Joprojām aktualitāti nav zaudējusi tendence viesistabu apvienot ar virtuves zonu, un tam kā jebkuram dizaina risinājumam ir savas priekšrocības un arī kāds trūkums. Galvenais, protams, ka, apvienojot divas telpas, dzīvoklis iegūst vienu plašāku un gaišāku telpu un, uzņemot viesus, saimnieks visu laiku var būt kopā ar atnākušajiem.

Purvciema dzīvoklī interjera dizains veidots gandrīz 19 kvadrātmetru lielai caurstaigājamai telpai, kurā bija nepieciešams apvienot viesistabas un virtuves funkcijas, paredzot vietu arī ēdamgaldam. «Interjers tapis skandināvu stilā, kurā dominē baltais apvienojumā ar koku, bet kā kontrastējoši akcenti izvēlēts tumši pelēkais dīvāns un melnā virtuves darba virsma,» atzīst interjera dizaina autore, dizainere Linda Druvkalne.     

Telpas interjeram raksturīga dažādu faktūru apvienošana. Sienas aplīmētas ar krāsojamajām tapetēm, kuru faktūra sasaucas ar plafona tipa griestu lampu un stāvlampas kupola auduma rakstu. «Baltās glancētās, gludās mēbeļu fasādes kontrastē ar raupjo ķieģeļflīžu faktūru, radot interesantu saspēli. Kā dekoratīvie elementi interjerā iedzīvojas spirdzinoši zaļie telpaugi,» uzsver dizainere.

Svarīgākais