RECEPTE: Gaileņu krēmzupa

© Felikss Sitņikovs

Aukstajos ziemas mēnešos par vasaru atgādinās gardā gaileņu krēmzupa.

Sastāvdaļas: (2 porcijām)

0,5 l gaileņu (var būt saldētas)

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

200 g saldā krējuma

1 ēd.k. sviesta

6 šķēles bekona

šķipsniņa sāls un piparu

zariņš svaiga timiāna

Pagatavošana: katliņā izkausē sviestu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno gailenes un cep, līdz pazūd sula. Izņem dažas gailenes zupas noformēšanai, pievieno saldo krējumu. Visu uzvāra. Pieliek garšvielas. Kad zupa mazliet pavārījusies, visu sablendē viendabīgā masā. Liek uz uguns un vēlreiz uzvāra. Pannā «sakraukšķina» bekona šķēlītes, liek uz virtuves dvieļa, lai nosusinātu liekos taukus. Zupu lej šķīvjos, dekorē ar kraukšķīgo bekonu, iepriekš apceptajām gailenēm un timiāna zariņu. Pasniedz ar rudzu maizes aizdaru.