RECEPTE: Jāņogās marinēta cūkgaļa

© Felikss Sitņikovs

Sarkanajās jāņogās marinēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu, pasniegta ar zaļumu sviestā ceptiem kartupelīšiem un sarkanvīna mērci.

Sastāvdaļas:

220 g cūkgaļas karbonādes ar kaulu

1 sauja sarkano jāņogu

1 ēd.k. sojas mērces

1 ēd.k. olīveļļas

1 tējk. balzamiko

1 ķiploka daiviņa

1 ēd.k. medus

sāls

drupināti pipari

Mērcei:

100 g sarkanvīna

1 ēd.k. medus

šķipsniņa drupinātu piparu

mazliet liellopa buljona

Pagatavošana: sastāvdaļas sablendē. Gaļas gabalu no abām pusēm apziež ar marinādi un atstāj ledusskapī uz pāris stundām marinēties. Kad gaļa samarinēta, to liek uz grila vai grila pannas un cep no abām pusēm, līdz gaļa gatava. Mērces sastāvdaļas liek katliņā un vāra uz mazas uguns, līdz mērce noreducējas uz pusi. Savāra līdz svaiga medus konsistencei. Izvāra kartupeļus ar mizu. Kad kartupeļi gatavi, nokāš, uzliek zaļumu sviestu, pārkaisa rupju jūras sāli. Ļauj sviestam izkust, viegli apviļājot kartupeļus. Pasniedzot uz šķīvja kārto kartupeļus, blakus liekot grilēto gaļu, kuru pārlej ar mērci. Pasniedz ar daiviņās grieztiem tomātiem un bazilika pesto.