Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.
Sastāvdaļas: 10 ripiņās sagriezti zaļie sīpoli, 5 sakapāti seleriju stublāji, 6 ēdamkarotes sīki sasmalcinātu pētersīļu, 250 ml majonēzes, ēdamkarote citrona sulas, sāls, svaigi maltie pipari, 150 g sadrupināta zilā siera, 2 kg kartupeļu.
Pagatavošana: sīpolus, selerijas, pētersīļus, majonēzi, krējumu, citrona sulu, sāli un piparus liek bļodā un rūpīgi samaisa. Iekaisa zilo sieru. Uzliek vāku un uz nakti liek ledusskapī. Kartupeļus ar mizu vāra sālsūdenī 25 minūtes, kamēr tie kļūst mīksti. Nosusina un atdzesē. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un liek salātu traukā. Pārlej siera un sīpolu maisījumu, uzmanīgi samaisa un pasniedz.