RECEPTES: Va­re­ņi­ki ar skā­bē­tiem kā­pos­tiem

© f64

Pie­dā­vā uk­rai­ņu ka­fej­nī­ca Dņip­ro.

 

SA­STĀV­DA­ĻAS: mīk­lai –1 glā­ze ke­fī­ra, 4–5 glā­zes kvie­šu mil­tu, pus­e tēj­ka­ro­tes so­das, 1 tējk. sāls. Pil­dī­ju­mam –400 g skā­bē­tu kā­pos­tu, 3 sī­po­li, 3 ēd. k. sau­les­pu­ķu eļ­ļas, pus­e tēj­ka­ro­tes mal­tu mel­no pi­pa­ru.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: eļ­ļā ap­cep sī­ki sa­griez­tus sī­po­lus. At­se­viš­ķi ap­cep arī sa­ka­pā­tus kā­pos­tus. Kā­pos­tos ie­mai­sa treš­da­ļu cep­to sī­po­lu, pēc gar­šas pie­vie­no pi­pa­rus. Ļauj pil­dī­ju­mam at­dzist. Is­ta­bas tem­pe­ra­tū­ras ke­fī­rā ie­mai­sa sā­li un so­du. Pa­kā­pe­nis­ki (pa pus­glā­zei) ie­mai­sa mil­tus. Kad mīk­la jau kļūst bie­za, to liek uz mil­tiem ap­kai­sī­ta gal­da un ie­mī­ca at­li­ku­šos mil­tus. Ga­ta­vo mīk­lu sa­griež ap­mē­ram 2 cm strē­me­lī­tēs, tās sa­vu­kārt ku­bi­ci­ņos. Grie­zu­ma vie­tas ap­vi­ļā mil­tos. Ku­bi­ci­ņus iz­rul­lē un ap­lī­ša vi­dū liek pil­dī­ju­mu. Ma­las cie­ši aiz­spiež. Pel­me­nī­šus liek vā­ro­šā sāls­ūde­nī un vā­ra 5 mi­nū­tes. Ga­ta­vos va­re­ņi­kus ap­kai­sa ar at­li­ku­ša­jiem sī­po­liem. Pa­sniedz ar skā­bo krē­ju­mu.

 

Svarīgākais