Piedāvā ukraiņu kafejnīca Dņipro.
SASTĀVDAĻAS: mīklai –1 glāze kefīra, 4–5 glāzes kviešu miltu, puse tējkarotes sodas, 1 tējk. sāls. Pildījumam –400 g skābētu kāpostu, 3 sīpoli, 3 ēd. k. saulespuķu eļļas, puse tējkarotes maltu melno piparu.
PAGATAVOŠANA: eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus. Atsevišķi apcep arī sakapātus kāpostus. Kāpostos iemaisa trešdaļu cepto sīpolu, pēc garšas pievieno piparus. Ļauj pildījumam atdzist. Istabas temperatūras kefīrā iemaisa sāli un sodu. Pakāpeniski (pa pusglāzei) iemaisa miltus. Kad mīkla jau kļūst bieza, to liek uz miltiem apkaisīta galda un iemīca atlikušos miltus. Gatavo mīklu sagriež apmēram 2 cm strēmelītēs, tās savukārt kubiciņos. Griezuma vietas apviļā miltos. Kubiciņus izrullē un aplīša vidū liek pildījumu. Malas cieši aizspiež. Pelmenīšus liek vārošā sālsūdenī un vāra 5 minūtes. Gatavos vareņikus apkaisa ar atlikušajiem sīpoliem. Pasniedz ar skābo krējumu.