RECEPTE: Vis­ta ar man­da­rī­niem

© Māja

Sa­stāv­da­ļas: 4 vis­tas šķiņ­ķī­ši, 9 man­da­rī­ni, 4 ķip­lo­ka dai­vi­ņas, mal­ti mel­nie pi­pa­ri, sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: no­tī­ra man­da­rī­nus, sa­da­la dai­vi­ņās un sa­griež. Lie­lā­ko man­da­rī­nu no­liek ma­lā. To no­tī­ra, ne­sa­da­la dai­vi­ņās, bet sa­griež riņ­ķī­šos. Sa­smal­ci­na ķip­lo­ku un sa­mai­sa ar sa­griez­ta­jiem man­da­rī­niem. Ie­gū­to ma­su liek dzi­ļā trau­kā, pie­vie­no pi­pa­rus, sa­mai­sa. Pie­vie­no sa­griez­tus vis­tas šķiņ­ķī­šus un vi­su la­bi sa­mai­sa, lai ga­ļa pil­nī­bā bū­tu man­da­rī­nu su­lā. Uz­liek trau­kam pār­ti­kas plē­vi un ie­vie­to uz nak­ti le­dus­ska­pī. Ap­cep vis­tu eļ­ļā. Sā­li pie­vie­no ga­ta­vo­ša­nas lai­kā. Kad ga­ļa ir ga­ta­va, pie­vie­no ma­ri­nā­di no man­da­rī­niem, sa­mai­sa un uz­liek vā­ku. Uz lē­nas uguns sau­tē 10 mi­nū­tes. At­se­viš­ķi eļ­ļā ap­cep man­da­rī­na riņ­ķī­šus. Uz šķīv­ja kār­to ga­ļu, uz­lej su­lu, kas pa­li­ku­si ce­pot, un ro­tā ar ap­cep­ta­jiem man­da­rī­na riņ­ķī­šiem.     

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais