RECEPTE: Kartupeļu un puravu krēmzupa ar krēmsieru

© Leonīds Gusevs

SASTĀVDAĻAS: 500 g kartupeļu 1 liels puravs 1 selerijas kāts 1 paciņa RASA krēmsiera ar zaļumiem 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona 1 ēdamkarote eļļas rīvēts muskatrieksts sāls, pipari zaļumi

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, puravu sagriež ripiņās, selerijas kātu – gabaliņos.
  2. Katlā uzkarsē eļļu un, nepārtraukti maisot, puravus un selerijas pasautē aptuveni piecas minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno buljonu, kartupeļus un visu vāra.
  4. Kad dārzeņi mīksti, tos ar blenderi turpat katlā sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Virumam pievieno RASA krēmsieru ar zaļumiem un garšaugiem, pēc garšas liek sāli un piparus, pierīvē muskatriekstu. Vēlreiz visu sablendē, līdz veidojas viendabīga krēmzupa.
  6. Pasniedzot var rotāt ar kapātiem zaļumiem, vārītām garnelēm, strēmelītēs sagrieztu šķiņķi vai žāvētas vistas filejas gabaliņiem.