SASTĀVDAĻAS:
500 g kartupeļu
1 liels puravs
1 selerijas kāts
1 paciņa RASA krēmsiera ar zaļumiem
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
1 ēdamkarote eļļas
rīvēts muskatrieksts
sāls, pipari
zaļumi
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, puravu sagriež ripiņās, selerijas kātu – gabaliņos.
- Katlā uzkarsē eļļu un, nepārtraukti maisot, puravus un selerijas pasautē aptuveni piecas minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno buljonu, kartupeļus un visu vāra.
- Kad dārzeņi mīksti, tos ar blenderi turpat katlā sablendē līdz viendabīgai konsistencei.
- Virumam pievieno RASA krēmsieru ar zaļumiem un garšaugiem, pēc garšas liek sāli un piparus, pierīvē muskatriekstu. Vēlreiz visu sablendē, līdz veidojas viendabīga krēmzupa.
- Pasniedzot var rotāt ar kapātiem zaļumiem, vārītām garnelēm, strēmelītēs sagrieztu šķiņķi vai žāvētas vistas filejas gabaliņiem.