GARDĒŽIEM: Res­to­rāns šo­ko­lā­des bau­dī­tā­jiem

© f64

Al­laž svi­nī­gi klā­ti gal­di, mier­pil­na un rei­zē lie­tiš­ķa gai­sot­ne un daudz­vei­dī­gi gar­šu pār­stei­gu­mi, ku­ru sa­stā­vu uni­kā­lu pa­da­ra šo­ko­lā­des klāt­būt­ne. Tas ir stāsts par vies­mī­lī­go res­to­rā­nu Te­ra­se Pū­rē.

Kā stās­ta Šo­ko­lā­des mu­ze­ja va­dī­tā­ja Lie­ne Šnei­de­re, mu­zejs di­bi­nāts 2013. ga­da 3. jan­vā­rī, bet darbs pie tā iz­vei­des aiz­sā­cies stip­ri ag­rāk. Ar to sais­tīts arī stāsts par ka­fej­nī­cas iz­vei­di. «Vie­si ne­at­brauc kā uz te­āt­ri – mi­nū­ti mi­nū­tē. Tā­dēļ no­lē­mām, ka šā­da vie­ta vi­ņiem bū­tu lie­lis­ka ie­spē­ja, kur uz­ka­vē­ties. Im­pulss res­to­rā­na iz­vei­dei nā­ca tie­ši no paš­iem ap­mek­lē­tā­jiem,» teic L.  Šnei­de­re, ak­cen­tē­jot, ka res­to­rā­na īpaš­nie­ki pa­ši ir ļo­ti lie­li gard­ēži, tā­dēļ šeit re­zul­tēts vi­ņu il­gi lo­lo­tais sap­nis.

Mā­jī­gā res­to­rā­na at­klā­ša­na no­ti­ka 2013. ga­da 26. augus­tā, bet pir­mais vie­sis, kurš šeit ie­tu­rē­ja mal­tī­ti, bi­ja Valsts pre­zi­dents An­dris Bēr­ziņš, kas ar sa­vu klāt­būt­ni pa­go­di­nā­ja ne vien res­to­rā­na, bet arī jaun­ās ra­žot­nes at­klā­ša­nu.

Iz­smal­ci­nāts pie­skā­riens

Res­to­rā­na Te­ra­se va­dī­tā­ja Ive­ta Gran­ta uz­sver: «Mū­su res­to­rāns ir uni­kāls, jo ēdien­kar­tē at­ro­da­mi ēdie­ni, ku­ru sa­stā­vā ir šo­ko­lā­de. Mū­su ide­ālā vī­zi­ja ir – pa­tī­ka­ma at­mo­sfē­ra, skais­ta vi­de un gar­da mal­tī­te, kas pa­ga­ta­vo­ta ar mī­les­tī­bu un pa­vā­ra iz­smal­ci­nā­to pie­skā­rie­nu.» Mu­ze­ja un res­to­rā­na va­dī­tā­jas so­la, ka līdz­te­kus līdz­ši­nē­jam ēdien­kar­tes pie­dā­vā­ju­mam jau no jaun­ā ga­da gai­dā­mas kre­atī­vas ino­vā­ci­jas, kas pār­steigs gan gar­šu, gan at­mo­sfē­ras zi­ņā – vi­ņup­rāt, ide­ālam pa­vā­ram jā­būt ra­do­šam un jā­ļau­jas eks­pe­ri­men­tiem, tā­dēļ ar gai­dā­ma­jām ino­vā­ci­jām res­to­rā­na va­dī­ba vē­las vies­mī­lī­gi mu­di­nāt ap­mek­lē­tā­jus at­griez­ties Pū­rē vēl un vēl. «Vē­la­mies pie­dā­vāt ēdien­kar­ti da­žā­dai pub­li­kai, pie­dā­vā­jot vi­ņu vēl­mēm at­bil­sto­šus ēdie­nus,» vi­ņas sa­ka.

Lat­vi­jas pēr­le

«Ilg­ter­mi­ņā re­dzu, ka šis res­to­rāns var tapt par īs­tu Lat­vi­jas pēr­li – paš­laik tas ir kā ne­ap­slī­pēts di­man­tiņš. Liels prieks, ka arī Pū­res pa­gas­ta va­dī­ba ir sa­pra­tu­si, ka ir sva­rī­ga tū­ris­tu plūs­mas pie­sais­te, tā­dēļ jau nā­kam­gad tiks uz­sāk­ta Aba­vas pro­me­nā­des būv­nie­cī­ba,» par gai­dā­mo pa­stās­ta L. Šnei­de­re, ak­cen­tē­jot, ka tā būs lie­lis­ka pa­stai­gu un at­pū­tas vie­ta ne vien tū­ris­tiem, bet arī vie­tē­jiem ie­dzī­vo­tā­jiem – pēc pa­stai­gas cil­vē­kiem būs ie­spē­ja uz­kāpt res­to­rā­nā ie­mal­kot ka­fi­ju vai no­bau­dīt ne­stei­dzī­gu mal­tī­ti. «Mēs ap­zi­nā­mies, ka ir ļo­ti daudz dar­ba, bet mēs no tā ne­bai­dā­mies. Sa­pro­tams, ka vie­na ga­da lai­kā to ne­var iz­da­rīt, tā­dēļ ejam so­li pa so­lī­tim uz priekš­u,» pār­lie­ci­na L. Šnei­de­re.

At­rak­ci­jas lie­liem un ma­ziem

Lai pie­sais­tī­tu ap­mek­lē­tā­jus un at­rai­sī­tu iz­klai­des ie­spē­jas pa­gas­ta cen­trā, kat­ru mē­ne­si Te­ra­sē tiek rī­ko­ti te­ma­tis­kie va­ka­ri – ar gal­di­ņu re­zer­vā­ci­ju, va­ka­ra va­dī­tā­jiem, dzī­vo mū­zi­ku un da­žā­dām at­rak­ci­jām, kā arī pār­stei­gu­mu bal­vām, pa­stās­ta I. Gran­ta. «Tā­pat rei­zi mē­ne­sī tiek or­ga­ni­zē­ti bēr­nu rī­ti – šo pa­sā­ku­mu ide­ja ir, lai tie bū­tu iz­glī­to­jo­ši. De­cem­bra Bēr­nu rī­tā tiks cep­tas pi­par­kū­kas, būs rū­ķu jam­pa­dra­cis un ie­spē­ja pa­sū­tīt Zie­mas­svēt­ku pa­ci­ņas. Div­reiz mē­ne­sī pie mums no­tiek arī Prā­ta spē­les – cil­vē­kiem tās ļo­ti pa­tīk,» sa­ka I. Gran­ta.

Svarīgākais