Garšaugu pankūkas ar kūpinātu lasi.
SASTĀVDAĻAS (6 porcijām):
pankūkām: 2 olas
200 g miltu
500 ml piena
spināti, pētersīļi, dilles
sāls, cukurs pēc garšas
pildījumam: 200 g krēmsiera
400 g auksti kūpināta laša
1 liels svaigs gurķis
1 tējkarote mārrutku
100 g rukolas
lociņi pēc vēlmes
piedevām: 6 paipalu olas
12 gab. ķirštomātu
6 redīsi
1 neliels šalotes sīpols
6 tējkarotes laša ikru
kressalāti
ķiploks, timiāns, olīveļļa
PAGATAVOŠANA:
- Gatavo pankūkas: pienu blenderē ar spinātiem un garšaugiem, līdz iegūst koši zaļu, aromātisku pienu. Izkāš caur sietu.
- Olas ar cukuru un sāli saputo, pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Ieputo piena masu, līdz iegūst viendabīgu pankūku miklu.
- Cep pankūkas tikai no vienas puses.
- Gatavo pildījumu: krēmsieru saputo ar mārrutkiem un smērē pankūkai iekšējo pusi (to, kura tika cepta) līdz pat malām.
- Stienīšos sagriezto gurķi, kūpināto lasi, rukolu un lociņus ietin pankūkā. Sagriež 3 centimetru rullīšos.
- Sagatavo piedevas: paipalu olas liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes un 40 sekunžu, tad strauji atdzesē ledus ūdenī.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, pievieno sāli, piparus, olīveļļu, ķiploku un timiānu. Cep cepeškrāsnī 90 grādu temperatūrā 2–3 stundas.
- Svaigus dārzeņus (gurķus, sīpolus, redīsus, kressalātus) plāni sagriež.
Pankūkas pasniedz ar paipalu olām, dārzeņiem, ikriem un vītinātiem ķirštomātiem.