Laikā, kad ražas laiks tuvojas savai kulminācijai un dārzā un mežā valda dabas dāvanu pārbagātība, ir īstais brīdis to visu celt galdā un integrēt labi zināmos, kā arī jaunos un neierastos garšu savienojumos.
Pīrāgs ar gailenēm un bekonu
Sastāvdaļas: 200 g siera, 200 g sviesta, 200 g miltu, sāls, sakapāts, svaigs rozmarīns, 200 g gaileņu, 100 g bekona, 500 g saldā krējuma, 5 olas, sviests cepšanai
Pagatavošana: sieru sarīvē, sajauc ar sviestu, nedaudz sāli un rozmarīnu. Pievieno miltus, izveido mīklu, izrullē ar malām uz augšu, cep 15 minūšu 170 grādu temperatūrā. Gailenes apcep sviestā. Bekonu sagriež strēmelītēs, apcep, liekos taukus nolej. Olas sajauc ar saldo krējumu, pievieno gailenes un bekonu. Masu lej uz izceptās mīklas, cep 170 grādu temperatūrā 30 minūšu.
Kārtainās mīklas trubiņa ar dzērveņu krēmu (Ogotāji)
Sastāvdaļas: kārtainā mīkla, 400 g piena, 50 g miltu, 20 g kukurūzas cietes, 75 g cukura, 4 olas, 100 dzērveņu, vaniļas pāksts
Pagatavošana:uz speciāla konusa uztin kārtaino mīklu, apsmērē ar ūdeni, apkaisa ar cukuru un cep 15 minūšu 170 grādu temperatūrā. Tad gatavo vārīto krēmu: olas sajauc ar cukuru, miltiem un cieti, pienu uzvāra ar vaniļas pāksti. Pievieno olucukuramiltu masu, zemākā temperatūrā visu uzvāra, kad krēms atdzisis, pievieno dzērvenes. Gatavu krēmu pilda trubiņās un pasniedz.
Svaigā siera un melleņu konfektes ar tumšo šokolādi un piparmētrām
Sastāvdaļas: 125 g svaigā siera, 50 g melleņu, 50 g saldā krējuma, 30 g cukura, 4 g želatīna, šokolādes kapsulas, 100 g tumšās šokolādes, kaltētas piparmētras
Pagatavošana: saldo krējumu, sieru un cukuru uzvāra, pievieno uzbriedinātu želatīnu, sablenderētas mellenes, masu atdzesē līdz 32 grādu temperatūrai. Masu iepilda šokolādes kapsulās, iesprauž kociņu un sasaldē. Izkausē šokolādi un noglazē sasaldētās konfektes un viegli pārkaisa ar piparmētrām.
Piedāvā restorāna Elements šefkonditors Jānis Kairis
Promo raksts tapis sadarbībā ar Tallink Hotel Latvija