Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Kečupi vasarīgai ēdienkartei

© publicitātes

Vasarā, gatavojot gaļas, zivju un dārzeņu ēdienus, neiztikt bez kečupa vai tomātu mērces. Grilēšanas un ēdiena pasniegšanas procesā tradicionāli gaļai vislabākā piedeva ir kečups.

 Zīmols Milda piedāvā jaunus produktus – kečupu Klasika, Saldais un Pikantais dažādām gaumēm, kas bagātinās maltītes garšu.

Receptes piedāvā restorāna Rīgas atslēga šefpavāre Gunita Rolova

Krāsnī cepts pildītais tomāts

Sastāvdaļas: liels tomāts,100 g bekona (kūpināta cūkgaļas krūtiņa), 75 g Krievijas siera, mazsālīts gurķis, sarkanais sīpols, Mildas tomātu kečups Saldais

Pagatavošana: tomātu nomazgā un nosusina. Ar asu nazi nogriež tomātam cepurīti, ar karoti izņem mīkstumu, lai būtu vieta pildījumam. Bekonu sagriež strēmelītēs, sieru sarīvē, mazsālīto gurķi un sarkano sīpolu smalki sagriež.

Bekonu sajauc ar mazsālīto gurķi un sīpolu, visu kārto tomātā, pa virsu pārkaisot sieru un uzlejot tomātu kečupu Saldais. Cep cepeškrāsnī 180 grādu Celsija temperatūrā 15 minūtes. Pasniedz ar svaigu baziliku.

Stores fileja saldajā marinādē

Sastāvdaļas: 200 g stores filejas, 2 nelieli burkāni, paprika,neliels baltais un sarkanais sīpols, puravs, kinza, Mildas tomātu kečups Klasika, 100 g rudzu miltu, 50 g saldkrējuma sviesta, sāls, pipari,

salsai: sarkanā un dzeltenā paprika, tomāti,svaigs gurķis,cukīni,olīveļļa, galda etiķis

Pagatavošana:stores fileju noskalo un nosusina. Pārkaisa ar sāli un pipariem. No abām pusēm apviļā rudzu miltos. Pannu uzkarsē un liek sviestu kausēties. Kad sviests ir izkusis, kārto zivs fileju un cep kraukšķīgu, zeltaini brūnu no ārpuses. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, sarkano papriku sasmalcina tāpat kā sīpolus (gan balto, gan sarkano). Cep uz pannas, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno garšvielas un Mildas kečupu Klasika tā, lai veidotos slapja marināde, kuru vēl karstu lej pāri ceptai zivij. Atstāj uz pāris stundām iemarinēties. Zivi pasniedz, to pārkaisot ar sasmalcinātu puravu un dārzeņu salsu.

Salsas pagatavošana: visas sastāvdaļas smalki sakapā, sajauc, pievieno sāli, piparus, olīveļļu un nedaudz galda etiķa.

Dārzeņu tornītis ar cūkas fileju

Sastāvdaļas: svaigs tomāts, cukīni, Krievijas siers, cūkas fileja, Mildas tomātu kečups Pikantais, sāls, pipari

Pagatavošana: tomātu un cukīni sagriež daiviņās. Cūkas fileju sagriež plānās šķēlītes, pārkaisa ar sāli un pipariem un iemarinē Mildas kečupā Pikantais, atstājot to uz stundu. Kad gaļa iemarinējusies, uz cepamās pannas kārto tornīšus, visu liekot kārtām. Pirmajā kārtā liek cukīni, pēc tam cūkas fileju, tad tomātu un atkārto pāris reižu. Uz smalkās rīves sarīvē sieru un pārkaisa tornītim. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu Celsija temperatūrā uz 20 minūtēm.

Adrese: Doma laukums 8a, Rīga Darba laiks: No 10:00 līdz pēdējam viesim