Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Zemeņu un bazilika mohito

© Scanpix

Zemenes ir lielisks C vitamīna un mangāna avots, ļoti labs balastvielu un joda avots, kā arī labs kālija, B grupas vitamīnu, folskābes, magnija un vara avots mūsu uzturā.

Pateicoties savdabīgajam ogļhidrātu un organisko skābju kompleksam, zemenēm tiek piedēvēta spēja aktivizēt vielmaiņas procesus un līdz ar to atjaunināt organismu. Tikai nevajag ogām kaisīt virsū cukuru. 

Zemeņu un bazilika mohito

 Sastāvdaļas. Sīrupam: divas glāzes cukura, viena glāze ūdens, 15 zemenes. Trīs laimi, sešas glāzes smalcināta ledus, saišķītis bazilika, 10 zemenes, 200 ml baltā ruma, sešas glāzes zeltera, zemenes un bazilika galotnītes rotāšanai.

 Pagatavošana. Sablenderē sīrupam domātās sastāvdaļas, liek katliņā un silda uz vidējas uguns, līdz cukurs izkūst. Atdzesē, vienādās daļās lej glāzēs, katrā liek dažas bazilika lapiņas un ceturtdaļu laima, sastampā ar mohito stampiņu (vai koka karoti). Pieliek vēl divus laima gabaliņus un atkal sastampā. Pievieno ledu un šķēlītēs sagrieztas zemenes, pielej rumu, samaisa. Pielej zelteri, izrotā glāzes ar zemenēm un bazilika galotnītēm, pasniedz.