Pavasarim piestāv veselīgi ēdieni
Spinātu pankūkas ar siera mērci
SASTĀVDAĻAS:
pankūkām:
plāno pankūku mīkla (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita)
svaigi vai atlaidināti saldēti spināti (pēc izjūtas)
mērcei:
saldais krējums
paciņa kausētā siera „Dzintars”
50 g rīvēta Parmas siera
eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
Pankūku mīklā iemaisa sablenderētus svaigos vai atlaidinātus saldētos spinātus. Cep eļļā.
Mērcei sakarsētā saldajā krējumā iemaisa sieru „Dzintars” un rīvēto Parmas sieru. Rotā ar ķiršu tomātiņiem.
Indiešu dārzeņu karijs
SASTĀVDAĻAS:
1 tējkarote rīvēta ingvera
1 sīpols
4 daiviņas ķiploka
1 čili pipars
2 vidēji lieli kartupeļi
4 burkāni
1 jalapeno pipars
2 paprikas
100 g tomātu pastas
200 ml kokosriekstu piena vai saldā krējuma
1,5 tējkarote karija garšvielu maisījuma
šķipsniņa kurkuma
taukvielas cepšanai (eļļa vai sviests)
PAGATAVOŠANA:
Katlā apcep garšvielas – čili piparu, smalki sagrieztu ingveru, ķiplokus, sīpolu un karija maisījumu. Pieber kubiņos sagrieztus burkānus un tos viegli apcep. Pielej nedaudz ūdens un sautē. Pēc10 minūtēm pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un papriku. Turpina sautēt, kamēr dārzeņi mīksti. Sautējumā iemaisa saldo krējumu vai kokosriekstu pienu (ja vēlas, lai ēdiens būtu vegāniem draudzīgs). Pasniedz ar basmati rīsiem un citrona šķēlītēm.
Chilli Con Carne
SASTĀVDAĻAS:
500 g maltas liellopa gaļas (labāk malt uz vietas pērkot, lai redz, ko samaļ)
300 g konservētu vai vārītu sarkano pupiņu
100g konservētas kukurūzas
200 g burkānu
zariņš timiāna
100g tomātu pastas
50 g Šalotes sīpolu
3 daiviņas ķiploku
1 čilli pipars
šķipsniņa kajenas piparu
eļļa cepšanai
sāls
zaļumi rotāšanai
PAGATAVOŠANA:
Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno sarīvētus vai sagrieztus burkānus un smalki sakapātu čili piparu. Nedaudz pasautē, tad pievieno malto gaļu, sāli, melnos un kajenas piparus. Turpina sautēt. Kad gaļa gatava, iemaisa pupiņas un konservēto kukurūzu. Sautē vēl 5 minūtes. Rotā ar čilli pipariem un zaļumiem. Pasniedz ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.
Zaļie lapu salāti ar Kamambēra sieru
SASTĀVDAĻAS:
salāti lollo rosso
romiešu lapu salāti
ķiršu tomātiņi
kamambēra siers
mērcei:
dzērvenes
cukurs
citrons
olīveļļa
PAGATAVOŠANA: mērcei dzērvenes sablenderē ar cukuru, citrona sulu un olīveļļu. Salātu lapas saplūkā un sajauc ar dzērveņu mērci. Pāri kārto sagrieztu kamambēra sieru un ķiršu tomātiņus. Lai izceltu siera garšu, tam uzliek dzērveņu mērci.
Receptes piedāvā „Trusis kafe” pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš