Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Smaržas – labākā dāvana

© Scanpix/Reuters

Smaržas ir burvīga un neiztrūkstoša jebkuras sievietes un arī vīrieša imidža sastāvdaļa. Reizēm jaunu smaržu izvēle rada apjukumu, jo to klāsts ir neizmērojami plašs, ar daudzveidīgu un krāsainu aromātu buķeti.

Vispirms jāzina, ka smaržas iedalās pēc tipa – svaigas smaržas apveltītas ar enerģisku, vieglu, dabisku aromātu; ziedu smaržas parasti ir sievišķīgas; austrumu smaržām raksturīgs intensīvs, vaniļas, muskusa vai eksotisko ziedu aromāts. Parasti sievietes pērk viena veida smaržas. Pētījumi liecina, ka smaržu izvēle liecina par cilvēka raksturu un personību.

***

Padomi smaržu izvēlē

• Izvēloties pirkumu, jāizvērtē, kādos gadījumos smaržas lietos – dienā vai vakarā, vai vienkārši vajadzīgas jaunas smaržas, jo dienā lietojamiem aromātiem jābūt viegliem, bet vakara var būt intensīvāki.

• Testējot smaržas, neliels daudzums smaržas jāuzpūš uz rokas iekšpuses, kur āda ir īpaši maiga, nevis uz papīra lapiņas. Dažas sekundes jāpagaida, un tad var izbaudīt tās aromātu, lai alkohols iztvaiko.

• Ja ir iepaticies kāds aromāts citai sievietei, tas nenozīmē, ka pašai tas smaržos tāpat, jo daudzas smaržas unikāli reaģē uz konkrētā cilvēka ādas tipu un viņa smaržu, to papildinot.

• Izvēloties jaunu smaržu, nevajag smaržot vairāk par trīs aromātiem vienā reizē. Deguns var nogurt no aromātiem un vairs nespēs tos atšķirt. Jāpārtrauc smaržot, lai saprastu, vai smaržas patiešām patīk, jāpagaida pāris stundas, un tad arī varēs secināt, vai smaržas ir noturīgas. Smaržām ir trīs stadijas: augstākā – uzreiz var sajust aromātu, vidējā un zemākā, kad pakāpeniski pierod pie smaržām.

• Lai izdarītu pareizu izvēli, jālūdz veikalā padoms pārdevējai – konsultantei.

• Nevajag baidīties izmēģināt jaunus, nepazīstamus aromātus.

• Ja jāiegādājas smaržas vīrietim, jāņem vērā tie paši principi, kā izvēloties smaržas daiļajam dzimumam, – pēc viņa iekšējās būtības.