Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja

Sava siltuma saimnieks

© publicitātes

Ir lietas, kas mainās ik gadu, un ir pārbaudītas vērtības, kas kalpo vairākām paaudzēm. Celtniecības bums jau kādu laiku ir pagātnē, un šodienas pircējs izvērtē izdevīgāko un taupīgāko pirkumu, ne tikai rēķinot iegādes izmaksas, bet gan izmaksas vairāku gadu griezumā.

 Un tā ir atgriešanās pie uzticamajām, ekonomiskajām un laika gaitā pārbaudītajām siltumu akumulējošajām krāsnīm. Tās var izmantot gan kā pamata apkuri, gan kā papildus apkures veidu.

Tulikivi krāsnis ir viens no visekonomiskākajiem apkures veidiem. Pagājušo ziemu pieredze rāda, ka tie, kam bija Tulikivi malkas krāsnis, par apkuri maksāja ievērojami mazāk. Turklāt krāsns ir neaizstājama, ja gadās elektrības vai gāzes padeves traucējumi. Ja elektrības pārrāvumu dēļ nedarbojas siltumsūknis, gāzes katls vai cits apkures veids, izkuriniet klēpīti malkas, un mājā atgriezīsies omulība un siltums.

Lielākais ražotājs

Tulikivi ir lielākais siltumu akumulējošo krāšņu ražotājs pasaulē un viens no lielākajiem akmens apstrādes uzņēmumiem Eiropā. Šīs krāsnis ir plaši pazīstamas gan Skandināvijas valstīs, gan Rietumeiropas valstīs. Tulikivi Oyj ir ģimenes uzņēmums, kas vairākās paaudzēs ir spējis atjaunot labākās Somijas akmens apstrādes tradīcijas un iet kopsolī ar laiku, ieviešot modernākās tehnoloģijas. Rūpnīca piedāvā piemērotāko un izdevīgāko apkures veidu mūsu laika apstākļiem: siltumu akumulējošas ziepjakmens un keramikas krāsnis. Tās ir augstākās kvalitātes krāsnis, kuru energoefektivitātes koeficients sastāda 80–85%, kamēr klasiskajiem kamīniem tas svārstās ap 25%.

Par labu ziepjakmens krāsnīm

Tulikivi iegūtais ziepjakmens ir īpaši blīvs (3000 kg/m3), vulkāniskas izcelsmes. Tā sastāvā ir talks, magnezīts un hlorīts. Šim akmenim piemīt vismaz sešas reizes lielāka siltuma vadītspēja nekā citiem apkures sistēmās izmantotajiem materiāliem. Ziepjakmens ļoti labi iesilst, ir noturīgs pret skābēm un sārmiem, tas silda saudzīgi, neradot draudus pieskaroties apdedzināties, kā arī ir viegli kopjams. Pēc siltumietilpības ziepjakmens 2,5 reizes pārspēj māla ķieģeļu īpašības. Tādējādi Tulikivi krāsnis ar salīdzinoši nelieliem izmēriem spēj aizstāt gandrīz trīs reizes lielāku pierasto ķieģeļu krāsni. Varbūt no cita materiāla krāsns izmaksās nedaudz lētāk, bet jāņem vērā arī krāsns kvalitāte, kalpošanas laiks un garantija gan materiālam, gan meistaru darbam, kas noteikti nosver svaru kausus par labu ziepjakmens krāsnīm.

Izkurinot vienu reizi dienā

Siltumu akumulējošās Tulikivi kamīnkrāsnis darbojas pēc pretplūsmas principa. Uguns no krāsns mutes nonāk augšējā degšanas kamerā un tad sadalās sānu dūmu kanālos, kur siltums tiek akumulēts akmenī un maigi izplatās telpā. Nozīmīgākais ir tas, ka, izkurinot krāsni vienu reizi dienā, ziepjakmens kamīnkrāsns siltumu izdala no 24 līdz 36 stundām. Krāsns pretplūsmas princips un divkāršās sadegšanas kurtuves nodrošina to, ka ar diviem klēpīšiem malkas pilnīgi pietiks, lai apkurinātu 100 kvadrātmetrus lielu mājokli, un vēl pēc diennakts krāsns turpinās izstarot patīkamu siltumu. Tas tādēļ, ka krāsnis salīdzinājumā ar kamīniem taupa vērtīgo siltumu, saglabājot to telpā, un velti netērē malku.

Omulības nodrošināšanai ar siltumu vien nepietiek. Noteikti ir jādomā arī par nākotni un ieelpojamā gaisa kvalitāti. Tulikivi kamīnkrāšņu lēni izdalītais patīkamais siltums izceļas ar 2–4 reizes lēnāku gaisa plūsmu salīdzinājumā ar citām, piemēram, konvekcijas, apkures sistēmām. Siltums vienmērīgi izplatās telpā, virsmas ne tik ātri pārklājas ar putekļiem, tāpēc gaiss paliek tīrs un ir vieglāk elpot. Uzturoties maigā, nededzinošā siltumā, mēs paliksim veseli un enerģijas pilni. Tulikivi krāsnis ir pilnīgi drošas arī astmas un alerģijas slimniekiem, ko apliecina iegūtie sertifikāti.

Galvenā funkcija

Ilgo darba gadu rezultātā Tulikivi institūts ir izstrādājis dažādu stilu, veidu un dizaina krāsnis, ievērojot modes un dizaina tendences un ieviešot jaunas. Tomēr jebkurā modelī kā galvenā funkcija ir saglabāta mājokļa apsilde un spēja ilgi uzturēt siltumu vismaz 24 stundas. Tam pakārtota vēlme caur plašām stikla durtiņām vērot uguns spēli drūmos ziemas vakaros, lutināt mīļotos ar gardām un veselīgām maltītēm, kas pagatavotas krāsnīs ar cepeškrāsnīm, vai uzcept burvīgas brokastu pankūkas uz plīts virsmas. Turklāt vakarā kurinātas cepeškrāsns siltums būs pietiekams arī brokastu pagatavošanai.

Ja interjerā dodat priekšroku klasiskam dizainam, tad tieši Somijas rūpnīca piedāvā keramikas krāsnis ar podiņu vai dekoratīvā apmetuma apdari. Tulikivi keramiskās krāsnis ir siltumakumulējošas krāsnis, kas izceļas ar augstu drošību, lieliskiem siltumtehniskajiem rādītājiem un ļoti plašām apdares iespējām. Tiek piedāvāti 13 krāsu podiņi, vairāku modeļu durtiņas, plauktiņi, karnīzes, kā arī dažādi dekoratīvie elementi, ar kuru palīdzību ir iespējams radīt individuālu krāsns izskatu. Katrai pasūtītajai krāsnij podiņi tiek izgatavoti atsevišķi, un tas ir roku darbs. Podiņi iztur augstu temperatūru un intensīvu kurināšanu.

Tulikivi keramikas krāsnis būs īpaši piemērotas veclaicīgu un neatkārtojamu interjeru cienītājiem. Palīdzēsim radīt krāsni, kas atbildīs tieši jūsu ēkai un interjeram, turklāt nezaudējot tās galveno funkciju – apkurināt mājokli un ilgi saglabāt siltumu.

Jūs varat paspēt uzstādīt krāsni vēl līdz apkures sezonas sākumam un jau šogad maksāt par apkuri ievērojami mazāk. Ja nepieciešams, varam veikt veco krāšņu demontāžu un vietas sagatavošanu jaunas krāsns uzstādīšanai.

***

Tulikivi salons Rīgā

Pulkveža Brieža iela 43.

www.tulikivi.lv