Izsludināta pieteikšanās onkoloģisko pacientu rehabilitācijas nometnēm

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" ir izsludinājusi pieteikšanos onkoloģisko pacientu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm "Spēka avots", aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Antra Altmane.

Latvijā katru gadu ar vēzi saslimst vairāk nekā 11 000 cilvēku, pavisam valstī ir reģistrēti vairāk nekā 70 000 onkoloģisko pacientu. Pētījumi liecina, ka katram trešajam cilvēkam pēc onkoloģiskas slimības ārstēšanas ir nepieciešama psihosociālā rehabilitācija.

Tāpēc "Dzīvības koks" aicina ikvienu, kas reiz saņēmis diagnozi "ļaundabīgs audzējs", pieteikties kādai no divām "Spēka avots" nometnēm, kas notiks no 21.jūlija līdz 26.jūlijam un no 18.augusta līdz 23.augustam.

"Onkoloģisko pacientu psihosociālo rehabilitāciju "Dzīvības koks" ir izvirzījusi kā vienu no biedrības darbības prioritātēm. Ir svarīgi saprast, ka, pārdzīvojot tādu diagnozi, cilvēkam sākas it kā jauna dzīve, kurā ir jānoorientējas, jāpieņem sevi un apkārtējos, ņemot vērā iegūto pieredzi. Tas ne vienmēr ir viegli," stāsta biedrības valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe.

Nodarbību laikā paredzētas mākslas un mūzikas terapijas, darbs grupās, speciālistu konsultācijas, uztura mācība un citi pasākumi.

Kopš 2009.gada ir realizētas 13 šādas nometnes. Tās tiek organizētas par iedzīvotāju ziedojumiem. Šobrīd biedrība ir uzsākusi darbu arī pie psihosociālās rehabilitācijas centra izveides Dignājas muižā, kur onkoloģijas pacienti rehabilitāciju varēs saņemt regulāri. Arī šī centra izveide balstās uz ziedojumos savāktajiem līdzekļiem, tāpēc "Dzīvības koks" aicina sabiedrību arī turpmāk atbalstīt biedrības mērķus.

Svarīgākais