Slimnīcā nonākuši vairāki saulē pārkarsuši bērni, tostarp mēnesi vecs zīdainis

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi nogādājuši slimnīcā četrus saulē pārkarsušus bērnus, tostarp mēnesi vecu zīdaini, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Inga Vītola.

Zīdainis vests karstā automašīnā, bet vēlāk vecāki ar viņu staigājuši atklātā saulē karstajā dienas laikā. Pārnākot mājās, mazulim parādījusies vemšana, un viņš nogādāts slimnīcā.

Tikmēr Rīgā pēc ilgstošas uzturēšanās saulē veselības traucējumi parādījušies 15 gadus vecai meitenei, savukārt Latgalē vēl diviem bērniem - 11 gadus vecam zēnam un 14 gadus vecai meitenei.

Karstais laiks nav lutinājis arī divus pieaugušos. Rīgā saulē pārkarsis kāds 25 gadus vecs vīrietis, bet Zemgalē ar karstuma ietekmi slimnīcā nogādāta 25 gadus veca sieviete, kura ilgstoši atradusies karstā telpā.

Kopumā NMPD brigādes vakar devušās 1155 izsaukumos, no kuriem 168 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.