Ilgstoši strādājot karstās telpās vai saulē, vakar pārkarsuši vairāki cilvēki

Vakar ātrās palīdzības mediķi saņēmuši vairākus izsaukumus pie cilvēkiem, kuriem kļuvis slikti pēc ilgstošas strādāšanas karstās telpās vai saulē, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Zemgalē ar karstuma ietekmi slimnīcā nogādāta kāda 76 gadus veca sieviete, kura dienas laikā vairākas stundas strādājusi siltumnīcā. Citviet reģionā līdzīgos apstākļos pārkarsusi kāda 65 gadus veca sieviete. Savukārt Vidzemē pēc ilgstošas strādāšanas saulē slimnīcā nonācis 65 gadus vecs vīrietis.

Tikmēr Kurzemē palīdzība bijusi nepieciešama 13 gadus vecai meitenei. Pēc mediķiem stāstītā, viņa vismaz piecas stundas atradusies saulē. Vēlāk meitenei parādījusies slikta dūša, vemšana un samaņas traucējumi, tādēļ izsaukti NMPD mediķi, kuri konstatējuši pārkaršanu.

Ilgstoša uzturēšanās saulē ar braucienu uz slimnīcu vakar noslēgusies arī kādai 68 gadus vecai sievietei Kurzemē un vēl divām sievietēm Rīgā.

Kopumā NMPD brigādes vakar devušās 1207 izsaukumos, no kuriem 188 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.