Drošības pakalpojumu kompānija: Stresa situācijā zūd 60% rīcības spēju

Kā liecina drošības pakalpojumu kompānijas AS "G4S Latvia" novērojumi, par savu drošību ārkārtas situācijās apzināti rūpējas neliela sabiedrības daļa. Turklāt saskaņā ar speciālistu viedokļiem, aptuveni trešdaļa cilvēku ārkārtas situācijā zaudē rīcības spējas - tiem zūd līdz pat 60% no savām spējām adekvāti rīkoties.

Ņemot vērā, ka šobrīd valstī novērojama kriminogēnās situācijas pasliktināšanās, G4S Latvia eksperti aicina sabiedrību apzināties pastāvošos riskus ne tikai mājokļa, bet arī personiskajai drošībai, un par to parūpēties laikus. Viens no soļiem ir pamatiemaņu apgūšana pašaizsardzībā, informē AS "G4S Latvia" Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Ilze Jermacāne.

"Pašaizsardzības pamatā ir cilvēka spēja pārvarēt bailes jeb psiholoģiskā sagatavotība, kas arī ārkārtas situācijā ļauj nezaudēt savaldību un nekrist panikā. Līdzīgi, kā jebkurā cīņā, arī pašaizsardzībā vienlīdz būtiska, ir gan morālā, gan fiziskā sagatavotība. Tā ir spēja zināt, domāt, plānot, modelēt situāciju. Šīs zināšanas un prasmes ļaus pēc iespējas izvairīties no fiziska spēka lietošanas- īpaši, ja objektīvu iemeslu dēļ fiziski un psiholoģiski esat vājāks," uzskata I.Jermacāne.

Svarīgākais