Divi bērni guvuši apdegumus

Mediķiem pagājušā diennaktī nācies sniegt palīdzību diviem maziem bērniem, kas mājas apstākļos guvuši termiskus apdegumus, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē trīs gadus vecs zēns uzrāvis sev virsū karstas tējas krūzi un applaucējis augšstilbus, savukārt Latgalē trīs gadus vecs puika ar plaukstām pieskāries sildierīcei. Abi mazuļi nogādāti slimnīcā.

Latgalē ārstu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam divus gadus vecam puisītim, kurš piekļuvis kapsulās iepakotam veļas mīkstinātājam - bērns pārkodis kapsulu un norijis tās saturu. Mediķi mazuli nogādājuši slimnīcā.

Savukārt Kurzemē slimnīcā nonākusi kāda 15 gadus veca meitene, kura kopā ar draugiem pārmērīgi lietojusi alkoholu un saindējusies.

Vēl kāds 35 gadus vecs kurzemnieks nogādāts slimnīcā pēc tam, kad izkritis pa trešā stāva logu. Bukša pastāstīja, ka vīrietis sēdējis uz palodzes, taču noticis nelaimes gadījums, pēc kā cietušais ar politraumu aizvests uz slimnīcu.

Kaut arī Latvijā pamazām iestājas pavasaris, daudzviet iedzīvotāji joprojām cieš ziemīgo laika apstākļu dēļ. Latgalē kāda 66 gadus veca sieviete alkohola reibumā iemigusi kupenā un nogādāta slimnīcā ar ķermeņa atdzišanas pazīmēm.

Savukārt divi cilvēki Vidzemē guvuši kājas lūzumus, krītot uz ledus - šādi cietis 27 gadus vecs vīrietis un kāda 66 gadus veca sieviete, kas guvusi ciskas kaula lūzumu.

Kopumā mediķi pagājušā diennaktī saņēmuši 1212 izsaukumus, no kuriem 173 saistīti ar dažādām traumām.