Latvijā joprojām vērojama plaša gripas izplatība

Lai gan pēdējo sešu nedēļu laikā novērota gripas aktivitātes samazināšanās, arī iepriekšējā nedēļā Latvijā tika novērota joprojām plaša gripas izplatība, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Gripas epidēmija novērota sešās no deviņām monitoringa pilsētām - Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā un Rēzeknē. Visaugstākā saslimstība, tāpat kā nedēļu iepriekš, reģistrēta Jelgavā un Liepājā. Gripas gadījumu skaits gan palielinājies tikai Rēzeknē, bet pārējās monitoringa teritorijās samazinājies vai palicis nemainīgs.

Vidējā saslimstība ar vīrusu samazinājusies par 39% un bijusi 140 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Gripa turpinājusi prasīt arī pacientu dzīvības. Iepriekšējā nedēļā mediķi saņēmuši vēl trīs paziņojums par nāves gadījumiem pacientiem ar gripu. Kopumā šosezon reģistrēts jau 51 gripas slimnieka nāves gadījums un viens nāves gadījums pacientam, kurš, iespējams, bijis saslimis ar gripu. Lielākā daļa mirušo bijuši vecumā virs 50 gadiem - 38 no 52 pacientiem. Visiem bijis vismaz viens no riska faktoriem - galvenokārt hroniskas slimības.

Tikmēr ar citām augšējo elpceļu infekcijām saslimušo iedzīvotāju skaits palielinājies par 1,8% un bijis vidēji 986 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, salīdzinot ar 969 gadījumiem nedēļu iepriekš.

Palielinājusies arī vēršanās pie mediķiem pneimonijas gadījumos - kopumā par 30,5%. Pēc palīdzības vērsies vidēji 41 ar plaušu karsoni sirgstošs cilvēks uz 100 000 iedzīvotāju.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais