Latvijā apstiprināti vēl divi jaunās gripas nāves gadījumi

© Reinis Hofmanis, f64

Latvijā apstiprināti vēl divi nāves gadījumi ar pandēmisko gripu A H1N1 – viens Rīgā (49 gadus vecs vīrietis) un viens Jēkabpilī (60 gadus veca sieviete), nra.lv informēja Latvijas Infektoloģijas centrā.

Šie cilvēki bija riska grupā, jo slimoja ar smagām hroniskām saslimšanām, kā rezultātā saasinājušās gripas izpausmes. „Jaunās pandēmiskās gripas simptomi ir ļoti līdzīgi sezonālās gripas pazīmēm – pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, kaulu „laušanas sajūta”, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus. Šādos gadījumos pacientam jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un pēc iespējas jāierobežo kontakti ar citiem cilvēkiem,” uzsver LIC pārstāve Liene Johansone.

Savlaicīgi atklāta un ārstēta, gripas saslimšana visbiežāk norit viegli vai vidēji smagi.

Pašlaik Latvijā pandēmiskās gripas epidēmija tiek novērota piecās pilsētās, bet jaunākie infekciju monitoringa dati būs zināmi tuvākajās dienās. Pašlaik oficiāli reģistrēti 747 pacienti ar jauno gripu.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais