Pētījums: piektdaļa iedzīvotāju aptiekas precēm pēdējā mēneša laikā tērējuši līdz 50 latu

© publicitātes

Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs pēdējo triju mēnešu laikā aptiekas preču iegādei tērējis vairāk naudas nekā ierasts, bet pēdējā mēneša laikā katrs piektais pirkumiem aptiekā atvēlējis līdz pat 50 latiem, liecina aptieku tīkla "EUROAPTIEKA" jaunākais pētījums.

72% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pēdējā mēneša laikā ir iegādājušies aptiekas preces (medikamentus, vitamīnus, uztura bagātinātājus, higiēnas preces utt.), no tiem 45% respondentu tērējuši līdz 20 latiem, 20% jeb piektajai daļai tēriņi bijuši robežās no 20 līdz 50 latiem, savukārt 3% pirkumiem aptiekā atvēlējuši vairāk nekā 50 latu mēnesī.

Latvijā aptiekās iepērkas vairāk Zemgalē un Vidzemē, bet mazāk - Latgalē un Kurzemē. Sievietes aptiekas preces iegādājas vairāk nekā vīrieši un jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, liecina pētījums.

Farmaceite un aptiekas "EUROAPTIEKA" vadītāja Ilva Leimane skaidro, ka medikamentu iegādes palielināšanās ir saistīta ar sezonai raksturīgajām saslimšanām - gripas epidēmiju, dažādām augšējo elpceļu infekcijām, kā arī akūtu slimību saasināšanos. Viņa pastāstīja, ka pēdējos mēnešos visplašāk cilvēki iegādājās līdzekļus imūnās sistēmas stiprināšanai, pretsaukstēšanās līdzekļus, kā arī pretgripas un antibakteriālos līdzekļus.

"Swedbank Privātpersonu finanšu institūta veiktie pētījumi rāda, ka vairāk nekā trešajai daļai iedzīvotāju izdevumi par veselības aprūpi pēdējos pāris gados ir pieauguši un tā ir otra visstraujāk augošo izdevumu kategorija pēc izdevumiem par pārtiku. No Latvijas Centrālās Statistikas pārvaldes datiem izriet, ka veselības aprūpes izdevumi veido apmēram 6% no mājsaimniecību kopējiem izdevumiem", stāsta Adriāna Kauliņa Swedbank Privātpersonu finanšu institūta direktore.