Ideju par viesnīcas izveidi onkoloģiskajiem pacientiem Austrumu slimnīca uz nenoteiktu laiku atliks

Ņemot vērā to, ka Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai apturēta pieeja valsts galvotā kredīta līdzekļiem, ideja par viesnīcas izveidošanu onkoloģiskajiem pacientiem vismaz uz laiku būs jāatliek, informēja slimnīcā.

Kā skaidroja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova, ņemot vērā to, ka veselības aprūpes jomā ir notikuši būtiski pavērsieni un galvotā kredīta apgūšana apturēta, virkne projektu Austrumu slimnīcā tika apturēta un slimnīcai bija jāmaina prioritātes.

Viesnīcas izveide neietilpa slimnīcas šī brīža prioritātēs, taču Potetinova uzsver, ka tas nebūt nenozīmē, ka šī ideja tiks aizmirsta. Tiklīdz būs iespēja un situācija būs piemērotāka, slimnīca varētu atsākt domāt arī par viesnīcas izveidi.

Jau ziņots, ka Austrumu slimnīca apsvēra iespēju jau līdz gada beigām izveidot viesnīcu tiem pacientiem ar onkoloģiskām saslimšanām, kuri ķīmijterapiju un staru terapiju saņem ambulatori.

Bija plānots izveidot tādu viesnīcas modeli, kas būtu pieņemams gan izskata, gan izmaksu ziņā. Ņemot vērā, ka Latvijas Onkoloģijas centrā, kas ir Austrumu slimnīcas sastāvā, ārstējas lielākā daļa Latvijas onkoloģisko pacientu, tostarp no reģioniem, tika meklēta vieta, kas būtu iespējami tuvāk ambulatorās ārstēšanās vietai.

Bija plānots, ka tā atradīsies slimnīcas teritorijā, un kā viens no variantiem tika izvērtēta iespēja pielāgot kādas slimnīcas telpas viesnīcas vajadzībām.

Tādā veidā bija plānots atvieglot ķīmijterapiju saņemošo pacientu stāvokli, jo valsts pilnībā neapmaksā ķīmijterapiju kā stacionāro ārstēšanos.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.