Latvijas Infektoloģijas centrā daudz smagu gripas pacientu

Stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs" šobrīd ārstējas 91 gripas pacients, no kuriem astoņi atrodas intensīvajā terapijā un ir pieslēgti pie plaušu mākslīgās ventilācijas aparātiem, aģentūrai LETA pastāstīja stacionāra galvenā ārste Baiba Rozentāle.

Rozentāle stāsta, ka stacionārā diennakts laikā iestājas 25 līdz 30 gripas pacienti, turklāt visi smagā stāvoklī. "Mums ir tikai smagākie pacienti, un viņu ir daudz," norāda Rozentāle. Visas 178 stacionāra vietas šobrīd ir aizņemtas. Vairākus pacientus, sākot ar rītdienu, plānots pārvest arī uz Tuberkulozes un plaušu slimību centru.

Ārste saka, ka parasti kopš gripas epidēmijas sākuma augstākā saslimstība tiek novērota trešajā nedēļā, kas šogad ir šī nedēļa. Viņa prognozē, ka šonedēļ saslimstība noteikti pieaugs.

No stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs" kopš gripas sezonas sākuma izrakstīti jau 104 gripas pacienti. Savukārt stacionārā laboratorijā izmeklēts 2331 paraugs, no kuriem 485 bijuši pozitīvi uz gripu. A gripa reģistrēta 420 gadījumos un B gripa 65.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) vēl gatavo augšējo elpceļu infekciju un gripas monitoringa datus par iepriekšējo nedēļu, tomēr, kā ziņots, epidēmijas slieksnis jau pārsniegts deviņās no desmit monitoringā iekļautajām pilsētām.

Savukārt no gripas izraisītām komplikācijām miruši divi cilvēki. Abi pacienti bijuši vecumā virs 70 gadiem, viņiem bijušas hroniskas saslimšanas un viņi miruši no gripas izraisītas pneimonijas.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais