Stradiņa slimnīca cer vēl līdz gada beigām atvērt Staru un ķīmijterapijas centru

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca cer uz iespēju izmantot galvoto kredītu un līdz gada beigām atvērt Staru un ķīmijterapijas centru, informēja slimnīcas Attīstības biroja vadītājs Aldis Rozenbergs.

Rozenbergs stāstīja, ka nākamnedēļ plānota Valsts galvotā kredīta komisija, kurā viens no jautājumiem būšot arī Stradiņa slimnīcas rekonstruētā centra mēbeļu iegāde. Slimnīcas pārstāvis atzīmēja, ka pozitīva lēmuma rezultātā centra iekārtošanas darbi drīz varēšot tikt pabeigti.

Slimnīcas pārstāvis pastāstīja, ka šobrīd visi darbi, kas attiecināmi uz Staru un ķīmijterapijas nodaļas atklāšanu, ir pabeigti. Pašlaik trūkst tikai medicīnisko un biroja mēbeļu, lai centrs varētu sākt savu darbu.

Nodaļā būs arī lineārais paātrinātājs, kas sniegs efektīvākas vēža ārstēšanas iespējas, samazinot nepieciešamo staru terapijas procedūru skaitu.

Oktobra vidū LETA ziņoja, ka Staru un ķīmijterapijas centra rekonstrukciju bija plānots pabeigt jau šā gada novembrī, taču, ņemot vērā valsts galvotā aizdevuma apturēšanu, visi darbi tika apturēti.

Kā stāstīja Rozenbergs, Staru un ķīmijterapijas centrā atrodas ķīmijterapijas nodaļa, ambulatorā daļa un dienas stacionārs, kā arī lineārais paātrinātājs.

Viņš uzsver, ka šāda centra pabeigšana ir ļoti svarīga, jo galvenais pacientu kontingents ir onkoloģiskie pacienti.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais