Ar augšējo elpceļu infekcijām visvairāk slimo Jelgavā

Lai gan iepriekšējā nedēļā saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām samazinājusies par 7,1%, Jelgavā tā jau otro nedēļu saglabājusies izteikti augsta, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Pagājušajā nedēļā valstī vidējā saslimstība ar augšējo elpceļu slimībām bija 1138 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju - Jelgavā fiksēti 1956 gadījumi 100 000 iedzīvotāju.

Augstākā saslimstība reģistrēta bērniem vecumā no dzimšanas līdz 14 gadiem. Kopumā tā pieaugusi visās vecuma grupās, izņemot starp iedzīvotājiem vecumā virs 65 gadiem.

Saslimstība ietekmējusi arī skolu apmeklējumu. Vispārējās izglītības iestādes pagājušajā nedēļā apmeklējuši vidēji 90,1% no visiem skolēniem, kas ir par 1,4% mazāk nekā iepriekšējā monitoringa nedēļā. Skolu apmeklētība samazinājusies četrās un pieaugusi sešās monitoringa pilsētās. Viszemākā tā bijusi Ventspilī un Rēzeknē.

Tikmēr gripas aktivitāte Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, pašlaik ir zema. Latvijā iepriekšējā nedēļā gripas gadījumi netika reģistrēti.

Kā ziņots, SPKC oktobrī sācis gripas monitoringu. To organizē katru gadu no pirmās līdz 20.nedēļai un no 40.līdz 52.nedēļai.

Šogad gripas un augšējo elpceļu infekciju monitoringā ir iekļautas desmit Latvijas lielākās pilsētas. Datus tajā sniedz 60 ģimenes ārsti, 11 stacionārās ārstniecības iestādes, 34 skolas un 36 bērnudārzi. Šajā sezonā gripas monitorings aptver 101 155 jeb gandrīz 5% Latvijas iedzīvotāju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.