VM rosinās ārstniecības iestādēs nodalīt ārstniecības un celtniecības iepirkumus

Veselības ministrija (VM) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) izvērtēšanai nodos priekšlikumus par publisko iepirkumu veikšanas kārtību valsts ārstniecības iestādēs, rosinot nodalīt ārstniecības procesa nodrošināšanai nepieciešamos iepirkumus un iepirkumus, kas saistīti ar infrastruktūras uzlabošanu un celtniecību, informēja Veselības ministrijā (VM).

Lai turpinātu iepriekšējā nedēļā sāktās sarunas par iepirkumu procesa uzlabošanu centralizētajos iepirkumos ārstniecības iestādēs un piedāvātu savus priekšlikumus, veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) rīt, 20.novembrī, tiksies ar KNAB vadītāju Normundu Vilnīti.

Kā uzsver ministre, profesore Baiba Rozentāle: ‘’Veselības ministrija sadarbosies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, lai šo ārstniecības iestāžu iepirkumu procesu padarītu pēc iespējas saprotamāku un caurspīdīgāku. Tādēļ esam sagatavojuši izvērtēšanai savu redzējumu, par iepirkumu centralizāciju Veselības ministrijas padotības iestādēs un kapiltālsabiedrībās”.

Jau ziņots, ka tikšanās laikā iepriekšējā nedēļā tika runāts par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas veiktajiem iepirkumiem.

Pēc tikšanās ministre uzsvēra, ka ir izdots rīkojums par dienesta pārbaudi slimnīcā, pārbaudot visus 2009.gadā veiktos iepirkumus, kā arī atkārtoti pārbaudot 2008.gada iepirkumu dokumentāciju.