Biedrība "Pirmie" dalīs aizsargājošās sejas maskas

Ņemot vērā pieaugošo ar AH1N1 vīrusu jeb cūku gripas saslimšanas gadījumu skaitu, jauniešu organizācija biedrība "Pirmie" piektdien, 20.novembrī, no plkst.11.00 līdz plkst.15.00 pie Hotel de Rome dalīs rīdziniekiem un pilsētas viesiem aizsargājošās sejas maskas.

Akcijas "Uzliec masku" ietvaros iedzīvotājiem būs iespēja saņemt profesionāļu konsultāciju un iegūt plašāku informāciju par to, kā izvairīties no saslimšanas ar cūku gripu.

Informatīvajā teltī būs novietots arī speciāls automātiskais roku dezinficējošais aparāts - Farmos Hand Des, kas ir pirmais šāda vieda līdzeklis Eiropā. Ikvienam garāmgājējam būs iespēja saņemt ātru un efektīvu roku dezinfekciju.

"Lai gan citviet pasaulē cilvēki ikdienā valkā sejas maskas, lai pasargātos no inficēšanās ar AH1N1 un citiem vīrusiem, Latvijā šī prakse nav izplatīta. Redzot uz ielas vai transportā cilvēkus ar sejas maskām, daudzi tos uzskata par inficētiem, lai gan patiesībā viņi vienkārši rūpējas par savu veselību. Mūsu mērķis ir lauzt stereotipus, skaidrojot sabiedrībai, ka sejas maskas ir veids, kā pasargāt sevi no infekcijas. Tāpat mēs vēlamies palīdzēt maznodrošinātiem ļaudīm - dalīsim maskas par brīvu, jo daudzi Latvijas iedzīvotāji vienkārši nevar atļauties tās iegādāties," norāda biedrības "Pirmie" valdes priekšsēdētājs Pēteris Dimants.

Tāpat biedrība "Pirmie" organizēs interaktīvo spēli, kuras uzvarētājs, atbildot pareizi uz dažiem jautājumiem, varēs saņemt balvā speciālu roku dezinficējošo līdzekli.

Kā atzina viena no akcijas atbalstītājām A/S Kolonna īpašniece Ieva Plaude, "Biedrības "Pirmie" iniciatīva ir apsveicama, jo šīs specifiskās gripas saslimšanas gadījumu skaits ir sasniedzis ļoti nopietnus skaitļus un katrs no mums nav pasargāts no saslimšanas ar to. Cilvēkus ir nepieciešams vairāk informēt, kā no tās izvairīties."

Jauniešu organizācijā - biedrībā "Pirmie" ir desmit reģionālās nodaļas un vairāk nekā 350 biedru visā Latvijā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais