Gripas dēļ Rēzeknē atceļ teātra izrādi

Sakarā ar gripas epidēmiju Rēzeknē atcelta 21. un 22.novembrī plānotā teātra izrāde visai ģimenei - pasaka "Šķipsnas pa kaktiņiem jeb Briesmīgais Ku-ka-re-kū".

Teātris-studija "Joriks" paziņo, ka uz šo jautro pēc G.Ostera lugas motīviem tapušo pasaku teātris aicinās skatītājus nākamā gada janvārī, kad visi, cerams, jau būs izveseļojušies un kopā ar izrādes varoņiem varēs izdzīvot uz skatuves notiekošo. Izrādes režisors Vladimirs Petrovs.

Sakarā ar augsto saslimstību Rēzeknē pārtraukts arī mācību process 2.vidusskolā. Saslimušo skaits mācību iestādē sasniedzis gandrīz 50% no kopējā audzēkņu skaita.

Rēzeknes pilsētas izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings aģentūru LETA informēja, ka pārvaldes darbinieki uzmanīgi seko situācijai pilsētas skolās un nepieciešamības gadījumā karantīna var tikt ieviesta arī citās izglītības iestādēs.

Pēc Drelinga teiktā, Rēzeknē ir fiksēti A(H1N1) gripas saslimšanas gadījumi, taču slimnieku skaits pagaidām nav precizēts.

SIA ''Rēzeknes slimnīca'' valdes loceklis Jānis Jukna informē, ka pašreiz gripas karantīna ieviesta arī Rēzeknes slimnīcā. Šajā sakarā ārstniecības iestādē ierobežota pacientu apmeklēšana. Cik no gripas slimniekiem ir inficējušies tieši ar A(H1N1) paveidu, pagaidām vēl nav zināms.

Jau informēts, ka Valsts aģentūra "Latvijas Infektoloģijas centrs" izplatījusi paziņojumu, ka piecās Latvijas pilsētās, tai skaitā arī Rēzeknē, jaunās gripas, dažreiz sauktas par cūku gripu, izplatība sasniegusi epidēmijas robežu.

Svarīgākais