Sodīs aptieku, kurā pretgripas medikamentu cena par 46 santīmiem pārsniedz pieļaujamo

Administratīvo sodu par pretgripas medikamentu cenu pārsniegšanu Veselības inspekcija (VI) uzliks aptiekai, kurā zāļu cena tika pārsniegta par 46 santīmiem, informēja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Raboviča.

Kā pastāstīja Raboviča, aptiekas vadība pirmdien, 23.novembrī, aicināta ierasties uz pārrunām VI. Pēc tam VI publiskos aptiekai uzliktā soda apmēru.

Raboviča pagaidām neizpauda arī aptiekas nosaukumu.

Pārējām aptiekām, kurās zāļu cenas mazākā apmērā pārsniedza maksimāli pieļaujamo medikamenta cenu, administratīvie sodi netiks uzlikti.

Kā jau ziņoja biznesa informācijas portāls "Nozare.lv", VI vairākās aptiekās konstatējusi pārkāpumus pretgripas medikamentu izplatīšanā.

VI inspektori veikuši kontroli 12 Rīgas un Rīgas rajona aptiekās, lai pārbaudītu pretgripas medikamentu "Tamiflu" un "Relenza" izplatīšanas noteikumu ievērošanu, pamatojoties uz saņemtu iesniegumu, kurā apgalvots, ka aptiekās pretgripas zāles tiek tirgotas par divas reizes augstāku cenu, nekā paredz maksimāli pieļaujamā aptiekas cena.

Pārbaudēs netika konstatēts, ka zāles aptiekās tiek izplatītas par divas reizes augstāku cenu. Piecās no pārbaudītajām aptiekām medikamenta cena netiek pārsniegta, divās aptiekās medikaments nav pieejams, četrās aptiekās cena tiek pārsniegta par 0,18-0,20 latiem, bet vienā aptiekā cena pārsniegta par 0,46 latiem.

Maksimāli pieļaujamā aptiekas cena zālēm "Tamiflu" ir 21,76 lati, bet zālēm "Relenza" - 20,63 lati.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais