Sāk pieaugt saslimstība ar elpceļu slimībām

© F64

Iepriekšējā nedēļā saslimstība ar augšējo elpceļu infekcijām pieaugusi par 18,95% un gripas gadījumi nav reģistrēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Pagājušajā nedēļā vidējā saslimstība bija 1031 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju, bet nedēļu iepriekš tā bija krietni zemāka - 917 gadījumi. Augstākā saslimstība valstī reģistrēta Jelgavā un Rēzeknē, bet zemākā - Ventspilī, Jēkabpilī un Valmierā.

Augstākā saslimstība reģistrēta bērniem vecumā no dzimšanas līdz 14 gadiem, un bērniem no 5 līdz 14 gadu vecumam. Saslimstība pieaugusi visās vecuma grupās, izņemot vecuma grupā 65 gadi un vairāk.

Nedaudz samazinājies reģistrēto plaušu karsoņu gadījumu skaits. Plaušu karsonis reģistrēts aptuveni 184 cilvēkiem. Lielākā daļa no viņiem bijuši bērni vecumā līdz 14 gadiem - 153 gadījumos. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, plaušu karsoņu gadījumu skaits samazinājies par vidēji 12%.

Arī citās Eiropas reģiona valstīs augšējo elpceļu infekciju skaits turpinājis pieaugt, bet gripas aktivitāte līdzīgi kā Latvijā patlaban ir zema.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.