Bauskā jaunie sportisti pārbauda veselību

Lai sekotu līdzi Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu veselībai, Bauskā bija ieradušies Sporta medicīnas valsts aģentūras speciālisti.

«Notiek ikgadējā profilaktiskā apskate - kardiogramma, asins analīzes, funkcionālā stāvokļa novērtēšana un citas pārbaudes. Šoreiz izmeklēšana notiek Bauskā, bet citreiz vedam visus sportistus uz Rīgu,» informēja Bauskas rajona Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) direktore Biruta Grantiņa, raksta "bauskasdzive.lv".

Stāsta sporta ārste Dace Augstkalne: «Bauskas BJSS parasti labi organizē profilaktiskās pārbaudes. Citreiz tās notiek arī Rīgā. Pārbaudes galvenokārt nosaka, vai ir nepieciešami papildu izmeklējumi.» Visnopietnākās ir sirds slimības, aktuālas ir arī stājas problēmas, kuru rezultāts bieži vien ir sāpoša mugura. Citiem uztraukumu rada ceļgali. Ārstus uztrauc arī galvassāpju sindromi, uzmanīgi seko līdzi acu veselībai, jo ir sporta veidi, kur acu veselības stāvoklis neļauj piedalīties. «Mūsu mērķis nav aizliegt nodarboties ar sportu. Galvenais - atrast piemērotāko sporta veidu ar īsto slodzi,» saka sporta ārste Ineta Pūtele.

Pilsētā 1. vidusskolas skolnieks Vitālijs Ganu dzīvo Īslīces pagasta Rītausmās, bet Bauskā iet uz basketbola treniņiem. Pie izmeklējumiem puisis ir pieradis un šogad esot ļoti apmierināts, ka veselības profilaktiskā pārbaude notiek Bauskā. 16. novembrī izmeklēja 30 jaunos sportistus, un tas turpinājās vēl 17. novembrī. Biruta Grantiņa informēja, ka jauno sportistu skaits ir lielāks un daļu vienalga vajadzēs vest uz Rīgu.

Svarīgākais