Ģimenes ārstiem nodrošinās bezmaksas vakcināciju pret sezonālo gripu

Veselības ministrija par valsts budžeta līdzekļiem nodrošinās ģimenes ārstu vakcināciju pret sezonālo gripu, nra.lv uzzināja Veselības ministrijā.

Ģimenes ārsti, kuri ir līgumattiecībās ar Veselības norēķinu centru, var vērsties Latvijas infektoloģijas centra Vakcinācijas kabinetā katru dienu. Vakcinācija tiks nodrošināta arī ģimenes ārstu prakses māsām. Veselības ministrija lūgusi Latvijas Ģimenes ārstu asociāciju pēc iespējas ātrāk iesniegt sarakstu ar ģimenes ārstu māsu sarakstu, kurām būtu nepieciešams nodrošināt valsts apmaksātu vakcināciju pret sezonālo gripu.

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle norāda, ka saistībā ar gatavību strādāt jaunās gripas uzliesmojuma laikā, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ir informējusi Veselības ministriju, ka jau šobrīd ģimenes ārsti pagarinājuši savus darba laikus, mājas vizītes, apmeklējuma laikus un telefona konsultācijas.

Pacientu pieejamībai tas ir ļoti būtiski, jo pašreizējā saslimstības analīze rāda, ka vairums pacientu slimo viegli un viņiem nepieciešama tikai ģimenes ārstu uzraudzība. Ņemot vērā ģimenes ārstu svarīgo lomu šajā situācijā, Veselības ministrija ir gatava atbalstīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumu nodrošināt ārstu un ģimenes ārstu prakses māsu vakcināciju pret sezonālo gripu. No šodienas ģimenes ārsti, kuri to vēlas, var saņemt vakcīnu pret sezonālo gripu bez maksas Latvijas Infektoloģijas centrā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.