Zāģēšanas darbu laikā divas sievietes savainojušas plaukstas

Pagājušajā diennaktī no Vidzemes Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā nogādātas divas sievietes, kuras līdzīgos negadījumos kokzāģētavās ar zāģiem savainojušas plaukstas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Savukārt slimnīcā Zemgalē ar plaukstas savainojumu nogādāta kāda 45 gadus veca sieviete. Viņa savainojusi plaukstu, iespiežot to mehānismā.

Tāpat pagājušajā diennaktī jau atkal termiskus apdegumus guvuši vairāki bērni. Vidzemē kāds gadu vecs puisītis uzrāvis sev virsū šķīvi ar karstu zupu un guvis termiskus vēdera apdegumus. Savukārt Zemgalē gadu veca meitenīte uzlējusi sev karstu buljonu un nogādāta slimnīcā ar rokas, pleca un krūšu kurvja applaucējumiem.

Slimnīcā Vidzemē ar aizdomām par smadzeņu satricinājumu mediķi nogādājuši kādu desmit mēnešus vecu puisīti. Viņš, rāpojot pa grīdu, aizķēris galda lampas vadu, un lampai krītot, tā trāpījusi viņam pa galvu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1268 izsaukumiem, no tiem 124 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.

Svarīgākais