Latvija sniegs atbalstu Ukrainai cīņā ar cūku gripu

Katastrofu medicīnas centrs jaunās gripas AH1N1 vīrusa skartajai Ukrainai nogādās Veselības ministrijas sarūpēto humāno palīdzību 9600 latu apmērā.

Krava tiks sagatavota no valsts materiālajās rezervēs esošajiem resursiem. Tie būs intravenozo šķīdumu flakoni un hidrokortizona acetāta flakoni.

Kā jau vēstīts novembra sākumā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Raulu Čilačavu, pauda atbalstu palīdzības sniegšanai Ukrainai, jo valstī bija sākusi plaši izplatīties jaunā gripa. Ministre vēstniekam solīja izskatīt Latvijas valsts palīdzības iespējas.

Kopš oktobra vidus gripas epidēmija skārusi teju miljonu Ukrainas iedzīvotāju. Pagājušajā nedēļā tika atzīts, ka gripas un elpošanas ceļu slimību epidēmija Ukrainā sāk rimties, vienlaikus Pasaules Veselības organizācija brīdinājusi par otra infekcijas viļņa iespējamību.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.