Pētījums: 55% iedzīvotāju atbalsta ieceri aizliegt smēķēšanu arī uz balkoniem

Veselības ministrija Ministru kabinetā tuvākajā laikā rosinās likuma grozījumus par smēķēšanas ierobežojumiem. Tiek plānots pilnīgi vai daļēji aizliegt smēķēšanu arī uz daudzdzīvokļu ēku balkoniem.

Vairāk nekā puse (55%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta LR Veselības ministrijas ieceri par smēķēšanas ierobežošanu noteiktās vietās (36% - pilnībā atbalstu; 19% - drīzāk atbalstu). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, oktobrī veiktais pētījums.

Pretējās domās ir 40% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri neatbalsta LR Veselības ministrijas ieceri par smēķēšanas ierobežošanu arī uz daudzdzīvokļu ēku balkoniem (20% - pilnībā neatbalstu; 20% - drīzāk neatbalstu).

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais