Atklās vēža savlaicīgas diagnostikas kampaņu "Pārbaudi veselību, valsts maksā!"

Lai informētu iedzīvotājus par iespēju veikt valsts apmaksātas profilaktiskās pārbaudes un skaidrotu to veikšanas kārtību, Veselības ministrija (VM) šodien atklās kampaņu "Pārbaudi veselību, valsts maksā!", informē VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Apmaksāta vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros tiek veiktas dzemdes kakla vēža, krūts vēža un taisnās zarnas vēža profilaktiskās pārbaudes, no valsts budžeta līdzekļiem tiek īstenota kopš 2009.gada, tomēr iedzīvotāju atsaucība vēža profilaktisko pārbaužu veikšanai ir samērā neliela, norāda Šneiders. Pārbaudes veic vidēji tikai katra trešā uzaicinājumu saņēmusī persona.

Sociālā kampaņa tiks atklāta ar preses konferenci VM telpās Brīvības ielā 72, plkst.13.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene (V), ar vēža saslimstības statistiku klātesošos iepazīstinās Slimību profilakses un kontroles centra direktore Inga Šmate, par profilaktisko pārbaužu veikšanas kārtību un līdzšinējo iedzīvotāju atsaucību, dodoties uz izmeklējumiem, pastāstīs Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu daļas vadītāja Līga Gaigala. Savukārt par savlaicīgi atklātiem un izārstētiem vēža gadījumiem runās biedrības "Europa Colon" vadītājs Uldis Vesers un biedrības "Vita" vadītāja Irīna Januma.

Preses konference būs skatāma arī tiešsaistē VM mājaslapā "www.vm.gov.lv".

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais